<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Versos que omplen de vida el comerç de Reus

Estudiants de màrqueting i publicitat de l’Institut Baix Camp van decorar amb poesia els aparadors de 180 comerços adherits al Tomb de Reus

01 abril 2025 23:16 | Actualizado a 01 abril 2025 23:33
Se lee en 1 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

Fins a 180 comerços adherits al Tomb de Reus lluiran durant els pròxims dies versos de poesia relacionada amb la primavera als seus aparadors. Han estat decorats a mà per l’alumnat del cicle formatiu de grau superior de màrqueting de l’Institut Baix Camp, que ha traslladat les seves habilitats en disseny d’una forma analògica i creativa. La iniciativa, que es recupera enguany, busca apropar enfortir els vincles entre el comerç de proximitat i les noves generacions.

«He conegut botigues que no sabia ni que existien. Ha estat molt gratificant, les comerciants estaven encantades que col·laboréssim», va expressar Carol Gabaldón, estudiant de màrqueting i publicitat a l’Institut Baix Camp. «Tot i que tendim a les compres en línia, Reus és una ciutat que fa goig caminar pel centre. A més, comprant ajudes al comerç local», va afegir la seva companya Jodie Rodríguez.

Cada alumne va preparar versos curts de poesia relacionats amb la primavera i en van fer un recull conjunt. Ahir es van dividir en grups de tres i van anar decorant amb retoladors els aparadors amb aquesta poesia i dibuixos adaptats a l’estètica de cada comerç. ‘Oreneta arribada, primavera començada’, presentava un aparador.

El fet d’interactuar amb els botiguers i copsar de prop la realitat dels establiments locals va oferir una nova perspectiva a molts dels alumnes. «Els comerços tradicionals són els que donen identitat a Reus. És bonic pensar que potser ajudem que la gent s’aturi davant l’aparador, a més de transmetre missatges de positivitat», apuntava Lucia Sunyer, alumna participant.

«Volem que els alumnes coneguin i se sentin partícips de l’engranatge comercial de Reus, que és un emblema de la ciutat», va manifestar Pilar Parreu, responsable del programa. Enguany s’ha reactivat aquest projecte que es va engegar fa sis anys, en una col·laboració entre el Tomb de Reus i l’Institut Baix Camp, en el marc de la campanya de primavera.

Un comerç de proximitat que, en paraules de Paola Manresa, sotsdirectora de la perfumeria Júlia, «és el tret diferencial de Reus». A més, va destacar que aquesta proposta permet crear ponts entre el comerç tradicional i el públic jove, qui aporta una mirada «més actualitzada».

Revitalitzar el comerç tradicional

«És una iniciativa que dona vida als locals de Reus, el comerç està més apagat que anys enrere. S’haurien d’impulsar més accions que ajudessin a mantenir en bones condicions l’exterior dels comerços», reivindicava Carme Velázquez, propietària de la tradicional botiga de roba Atenea.

Per la seva banda, a només uns metres, la quasi centenària confiteria Poy també valorava l’activitat perquè permet als joves adonar-se que «al carrer hi ha vida». A més, defensava el comerç de proximitat: «Lluitar contra una franquícia és molt difícil. El senyor Poi sempre diu que venem il·lusió, i això només s’aconsegueix amb un producte de qualitat».

Comentarios
Multimedia Diari