Santa Úrsula estrenarà un espectacle familiar sobre els valors dels castells

El muntatge, que porta segell local, es representarà a l’escenari del Teatre Principal la setmana del 18 d’octubre

04 agosto 2021 06:20 | Actualizado a 04 agosto 2021 06:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Valls ja escalfa motors per a la Fira de Santa Úrsula. Encara falten quasi tres mesos per a la celebració, però ja s’ha avançat un dels actes de la programació, com és l’estrena de Candela, la de la colla dels estels, un espectacle familiar basat en els valors castellers, que es representarà al Teatre Principal la setmana del 18 d’octubre.

Es tracta d’un muntatge de titelles, amb la Candela com a protagonista, «una nena dolça i quasi perfecta que té uns pares molt orgullosos d’ella», diu Montserrat Cebrián, una de les creadores de l’espectacle. «La seva il·lusió és ser castellera. Però a la seva ciutat hi ha dues colles rivals i els seus pares no volen que pugi als castells. Però un dia l’atzar ho canvia tot», avança.

«Quan em va demanar que fes aquest espectacle vaig partir de quatre punts: havia de ser familiar, amb temàtica castellera, que s’estrenés a Valls i que fos exportable», assegura la seva creadora.

La pluja d’idees per a confeccionar-lo van portar la Montserrat a agafar valors importants en el món dels castells. «Volia transmetre que a les colles tothom és important, des de l’enxaneta fins al que descarrega l’aigua fresca», diu. «També volia explicar que la perfecció no existeix i el paper que juga l’atzar en molts moments», afegeix. Per últim, «vaig voler explicar que la rivalitat entre les colles no té sentit», manifesta.

«Serà un espectacle molt dinàmic i divers, on hi haurà narradors, titellaires i també actors, serà molt estètic a nivell musical i plàstic. Estarà fet amb molta cura», explica.

L’altra meitat que composa l’engranatge de la creació d’aquest espectacle és Joan Reverté, de la companyia L’invisible titelles i que s’encarrega de l’escenografia però també hi participa com a actor. «Serà molt atractiu visualment, va des de l’art figuratiu al conceptual», diu.

Per tal que sigui un espectacle quilòmetre zero, s’ha buscat que les persones que el facin possible siguin de les comarques de Tarragona, com els dissenyadors del cartell, que seran Lidia Montalà i Diego Molina, de Valls; Arnau Colom, de Cambrils, per a les titelles, o Victòria Tomàs, modista de Tarragona, pel vestuari. A més, es comptarà amb la col·laboració del grup de folk La kobla d’en Taudell, de Mont-roig del Camp, que «interpretarà el toc de castells des d’una altra perspectiva, amb altres instruments allunyats dels habituals», diu Joan Reverté, a més d’incloure dues cançons més especials per a l’espectacle.

Residència artística

A més, «l’obra farà una picada d’ullet a la celebració de les properes Decennals», afegeix el regidor de Cultura, Marc Ayala, que també ha avançat que els creadors del muntatge «faran una residència artística i tècnica al Teatre Principal abans de l’estrena».

L’espectacle és una coproducció entre la Xarxa de Cultura de Valls i del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Es representarà en diverses sessions, algunes pel públic en general i també per a les escoles o centres educatius.

Està pensat per a infants a partir dels tres anys però amb l’objectiu que també en pugui gaudir tota la família.

Comentarios
Multimedia Diari