<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Endesa reforça el servei a 17 municipis del Priorat

La companyia té l’objectiu d’impulsar l’electrificació de la demanda a la comarca i millorar el subministrament a 7.200 clients

20 marzo 2023 12:30 | Actualizado a 20 marzo 2023 13:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Endesa ha finalitzat els treballs de reforma tecnològica de part de la xarxa elèctrica de mitjana tensió a Falset amb l’objectiu de reforçar el subministrament elèctric no només a Falset, capital del Priorat, sinó a 16 municipis més de la comarca.

D’aquesta manera, es deixa la xarxa preparada per poder absorbir més demanda i garantir la qualitat i la continuïtat del servei a gairebé 7.200 clients. Els treballs han suposat una inversió de prop de 150.000 euros, aportats íntegrament per la companyia.

Tot i que l’actuació s’hagi dut a terme a Falset, a l’estar la xarxa elèctrica de la comarca mallada també beneficiarà els municipis de Cabacés, Capçanes, la Figuera, Gratallops, els Guiamets, el Lloar, el Masroig, el Molar, la Morera de Montsant, Poboleda, Porrera, Pradell de la Teixeta, Torroja del Priorat, la Torre de Fontaubella, la Vilella Alta i la Vilella Baixa.

Així, per una banda, s’ha estès un nou tram de cable de mitjana tensió a 25 kV de 894 metres de longitud al nucli urbà de Falset per tal d’enllaçar dos centres de transformació que fins ara estaven aïllats i crear el que tècnicament s’anomena una anella elèctrica. Dit d’una altra manera, possibilita que, en cas d’incidència o d’indisposició d’una de les línies principals, es pugui donar servei als clients afectats per vies alternatives (tot recuperant més ràpidament potència i clients).

Això repercuteix no només en una reducció del temps de reposició, sinó en el fet que, en casos de treballs programats o manteniment de la xarxa, no serà necessari cap interrupció de subministrament.

Per una altra banda, s’han renovat tecnològicament els dos centres de transformació enllaçats, on s’han substituït les seves antigues cel·les per unes de noves que incorporen elements de maniobra encapsulats en un gas de característiques especialment aïllants.

Aquesta nova tecnologia redueix la necessitat de manteniment, ja que s’autoregenera, a diferència de l’oli, que pateix una descomposició gradual. L’aparellatge, completament estanc, té una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i és més segur per al personal tècnic, quan ha d’accedir a la instal·lació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra. Així mateix, també s’han reformat quadres de baixa tensió del municipi.

$!Foto: Cedida

Igualment, s’ha fet un pas més en la digitalització de les infraestructures, ja que s’han telecomandat les unitats. És a dir, se l’ha dotada amb sistemes de control remot que permeten realitzar maniobres d’operació a distància. Així, des del Centre de Control que Endesa té a Barcelona, es pot accionar a distància els dispositius de la instal·lació sense haver de desplaçar equips sobre el terreny en cas d’incidències, ja siguin pròpies o derivades de l’acció d’agents externs. El Centre de Control rep informació que permet detectar i aïllar els defectes que puguin produir-se a la xarxa mitjançant els elements de detecció de pas de defecte. D’aquesta manera s’estalvia temps en la localització d’avaries, amb la conseqüent reducció de fins a un 20% del temps d’interrupció del subministrament elèctric als clients que s’alimenten d’aquestes instal·lacions en cas d’incidències.

Amb aquest tipus d’intervencions, la Companyia treballa amb un triple objectiu: absorbir puntes de demanda concretes, el consum de nous clients que ho demanin i reforçar l’increment de demanda que pugui produir-se en el futur com a conseqüència de l’electrificació de l’economia, o el que és el mateix, l’augment de l’ús de l’electricitat produïda a partir d’energies renovables amb la finalitat de reduir l’ús de tecnologies que emeten CO2, la solució més eficient i rentable per aconseguir la neutralitat de carboni que vol aconseguir la Unió Europea.

Comentarios
Multimedia Diari