Joves 'hipsters', beneits, 'progres' i 'peperos'

Bits i vots

19 mayo 2017 20:55 | Actualizado a 24 diciembre 2019 21:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquell regust que ens quedava als nascuts en els 80 durant la nostra adolescència, quan els nostres pares ens demanaven si ens «havia molat» un videojoc. O el mateix que encara patim avui, quan una mare ens parla d’una amiga que s’ha tornat molt «friqui». És, exactament, la sensació que un té quan veu el vídeo del PP per captar el vot jove: que desentona, desafina.

Que el PP necessita modernitzar i rejovenir la seva imatge per evitar la riuada de vots cap a Ciutadans és una obvietat. Però sembla que els seus responsables de campanya no ho han entès massa bé.

Potser és perquè el partit ha subcontractat una empresa ‘moderneta’ que els l’ha colada ben grossa o potser és perquè la ràbia cap a progres diversos ha pogut amb els joves del partit. La qüestió és que el primer vídeo viral que pretén fer Rajoy president es centra en un col·lectiu, el hipster, i ho fa de la pitjor forma possible: deixant aquesta tribu urbana com un col·lectiu d’autèntics beneits.

D’entrada, en l’intent d’apropar-se al vestuari i l’actitud del prototipus de hipster, el protagonista de la història, Raúl, acaba semblant un mixt entre Steve Urkel amb quipà i el setciències que tots hem patit a classe algun cop a la vida. I això, combinat amb un guió que sembla dirigit a riure’s de tots els votants del PP.

De fet, la família i amics de l’únic convençut expressen una preocupació per ell que els impedeix fins i tot parlar-ne. Més que apostar per un partit o altre, abans de sentir-lo parlar sembla que el presumpte jove hipster s’hagi llançat a una vida d’oci i plaers banals que calgui reconduir.

Tant és així, que una de les presents a la sala és l’única que gosa verbalitzar el ‘problema’. La noia no només parla de forma clara i sincera a Raúl, sinó que ho fa com si es dirigís a un dels protagonistes de Dos tontos muy tontos i per recordar-li que és vegà, que li agrada anar a la feina amb bicicleta i que passa els estius salvant balenes.

La rematada final, però, l’ofereix el mateix Raúl, que, malgrat mostrar-se com a hipster, progre i beneit, llança el millor dels arguments per defensar el vot a Rajoy: «No sé, els altres tampoc em generen gaire confiança.» #OleTu

Comentarios
Multimedia Diari