Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Marabunta de turistes

25 junio 2024 20:53 | Actualizado a 26 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Encara recordem com celebrava el règim franquista l’arribada del turista un milió. Los tres sudamericanos van fer una cançó al Turista 1.999.999. Tot això està canviant. Va començar amb la implantació de la taxa turística.

Barcelona prohibirà els pisos turístics a partir del 2019. Más Madrid ha proposat que cada visitant pagui 3,25 euros per nit a la capital. L’alcalde de Sevilla vol que s’hagi de pagar per entrar a la plaça d’Espanya. A casa nostra, els entrebancs a Hard Rock són una altra forma de frenar l’arribada de turistes.

El turisme, que ha estat el gran mantra de les economies mundials, va camí de convertir-se en una pesta que cal erradicar

No és un fenomen exclusiu de casa nostra. El Japó està preparant una sèrie d’impostos i mesures per aturar l’arribada de visitants que en un any s’han multiplicat per tres. A primera vista, la culpa d’aquesta expansió desmesurada és l’abaratiment del transport.

Els bitllets d’avió van a preus de saldo. Però també Santiago de Compostel·la limitarà l’obertura de negocis turístics, i a Galícia hi arriba la marabunta turística a peu. Els experts advoquen pel «turisme sostenible», la fase més radical del qual significa quedar-se a casa. Impossible.

Comentarios
Multimedia Diari