Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els jutges i les hemorroides

26 junio 2024 20:20 | Actualizado a 27 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Assegut allí està l’acusat, James McDavid. En aquest moment han de considerar-lo innocent, perquè això és el que dicta la nostra Constitució. Jo els presentaré proves que demostren que sí va cometre el delicte. Si consideren que és probable que cometés el delicte, declarin-lo innocent. Fins i tot si els sembla molt probable, han de deixar-lo en llibertat. El meu treball és demostrar-ho més enllà de qualsevol dubte raonable. Formar part d’un jurat és un gran repte. I estar a càrrec de l’acusació per provar la culpabilitat, també. Jo estaré a l’altura del meu deure i els demano que estiguin a l’altura del seu».

La sèrie de televisió ‘Presunto Inocente’, basada en la novel·la homònima de Scott Turow, comença amb el fiscal adreçant-se al jurat

En una altra escena, el fiscal en cap diu al fiscal subordinat: «Guia’t només per les proves. No pels sentiments». Després, la jutgessa del cas adverteix a totes les parts: «Un vell jutge em va dir que un judici és com tenir una hemorroide. Els aviso que jo suporto molt bé les hemorroides». Ara que la independència judicial està tant en dubte, reconforta escoltar fiscals que defensen la presumpció d’innocència i jutgesses que aguanten bé les hemorroides.

Comentarios
Multimedia Diari