La nissaga dels vives

01 junio 2024 19:31 | Actualizado a 02 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

L’abús contractual és una situació en què una de les parts d’un contracte aprofita indegudament de la seva posició per obtenir avantatges injustos o per perjudicar l’altra part. Aquesta pràctica és considerada il·lícita i pot donar lloc a la rescissió del contracte o a altres mesures correctives. En el marc del Dret civil català, l’article 621-45 del Codi Civil de Catalunya (CCCat) regula aquesta qüestió i proporciona una solució específica per a l’abús contractual.

Un dels trets que confereix a Catalunya el caràcter de nació és el Dret Civil, al qual acaba de fer una gran aportació un advocat tarragoní

Aquesta solució es diferencia d’altres ordenaments jurídics i esdevé un element rellevant en la protecció dels drets de les parts contractants. Un treball que ha «disseccionat» la solució catalana davant l’abús contractual, realitzat per l’advocat tarragoní Anton Vives Tous, ha obtingut el prestigiós premi Memorial Degà Josep Joan Pintó Ruiz que atorga el Col·legi d’Advocats de Barcelona. Anton Vives Tous és fill del també advocat Anton Vives Sendra, fet que ratifica que els testos s’assemblen a les olles. A més, ens alegra el premi perquè Anton Vives Tous ha estat un brillant articulista del Diari de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari