<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Grups de voluntaris milloren el bosc de Poblet i fan tasques de manteniment

Des de la Cooperativa El Reboll han encetat diferents projectes que volen anar mantenint durant el temps i acabar

28 septiembre 2024 21:03 | Actualizado a 29 septiembre 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de les pluges intenses del cap de setmana passat que van fer que tot s’hagués de posposar, aquest cap de setmana, ahir, va tenir lloc una nova jornada de voluntariat al bosc de Poblet. Es tracta, d’una iniciativa que duu a terme la Cooperativa El Reboll. Tot ve inspirat en un projecte que es duu a terme, tot i que de forma més intensa, al Pirineu, i que es reprodueix en certa manera al nostre territori. Així doncs, dediquen set dies, dividits en cap de setmana, a diferents tasques que tiren endavant grups de fins a 15 persones.

Els tipus d’actuacions les defineixen des del Paratge Natural de Poblet segons les necessitats que tenen, i també tenen en compte que no siguin tasques que necessitin material especialitzat, o molt feixuc, que les puguin fer persones que no tenen molt de coneixement. Aquest 2024 s’han dividit les feines en tres zones principals: al Coll de les Masies, a prop de l’entrada de Castellfollit i al Barranc de Tornés. L’objectiu, així com explica David Kiko, coordinador de tot això, és que «les tasques siguin variades», ja que si hi ha persones que repeteixen no hagin de fer exactament el mateix que ja van fer un dia. Així doncs, s’estan dedicant, i es dedicaran al recondicionament dels camins, això vol dir treure vegetació que ha crescut molt dels camins que ja existeixen, o arreglar alguns desperfectes que puguin tenir. Molt relacionat amb tot això, també estan recuperant camins històrics.

És una iniciativa relativament nova, i que té com a objectiu poder tornar a gaudir d’algunes travesses que abans existien, i que havien quedat en desús. A més de tot això, com és habitual, també fan recollida de residus, que així com indica el coordinador, «la majoria són plàstics». I enguany també han iniciat un projecte important per ells que és la recuperació de tallafocs. Abans per fer-ho pelaven tota la vegetació, ara no ho fan exactament així. Sí que és cert que tallen vegetació, però deixen extractes amb la intenció que es facin petites illes. Són conscients que tot això no ho podran acabar enguany, però almenys ho hauran començat.

I un dels altres projectes que estan treballant aquest 2024 és la de penjar caixes per ratpenats, i també caixes, nius per aus. Així també expliquen la importància d’aquestes caixes i de les aus que podem trobar al territori. És una fórmula d’aprenentatge i de conscienciació.

Des de la Cooperativa comenten que la gent ha d’entendre que és un terreny molt extens, de 3.000 hectàrees, i per poder controlar-lo i fer-se càrrec només hi ha cinc persones. Per tant, així com diuen des de l’organització «tot el suport els ve molt bé». Són uns projectes, i unes iniciatives que traspassen les tasques, i que també volen conscienciar a les persones de la importància de mantenir en bon estat els boscos i tota la natura que ens envolta.

Ja s’han tirat endavant les primeres dates, ahir es van fer noves activitats. I ara les següents seran el 12 i 13 d’octubre, a més del 2 i 3 de novembre quan es posarà punt final.

Comentarios
Multimedia Diari