Els veïns de la urbanització Planes del Rei de Pratdip van sortir el passat diumenge al carrer per exigir, una vegada més, a l’Ajuntament que «inverteixi més recursos per garantir els serveis mínims». Prop d’un centenar de residents van denunciar públicament «l’estat d’abandonament de la zona». «Una vegada més demanem a l’Ajuntament que garanteixi els serveis mínims a la urbanització, com l’abastament d’aigua i la neteja. El consistori s’excusa dient que la urbanització és privada i nosaltres no ho considerem d’aquesta manera», explicà José, veí de la urbanització.
Durant la protesta, els veïns van enlairar pancartes i cartells on es podien llegir missatges com «428 veïns abandonats pel seu Ajuntament», «Què en feu dels nostres impostos» i «Recaptar i no invertir res», dirigits al consistori. Els veïns de la urbanització també se senten «discriminats i abandonats». Segons José «per tres metres cúbics d’aigua he pagat un rebut de 47 euros, quan a Pratdip paguen molt menys. Aquesta diferència provoca que hi hagi veïns de primera i de segona en un mateix municipi». A aquesta situació, segons els veïns de la urbanització Planes del Rei, també si sumen altres problemes com «la falta d’enllumenat públic, l’escàs manteniment de l’enjardinament i l’arbrat, i altres anomalies que hi ha a la via pública». Per la seva banda, Òscar Serrano, veí de la urbanització i regidor del consistori de Pratdip per la Agrupación Electoral Unidos por Planes del Rei, també assegurà que «estem cansats, perquè són molts anys i mesos reclamant a l’Ajuntament que inverteixi els diners dels nostres impostos en la urbanització». «Les 428 parcel·les que hi ha a la zona residencial estan abandonades», afirma. Els veïns recorden que «hi ha una sentència del TSJC que obligà a dissoldre la Entitat Urbanística Col·laboradora de Conservació (EUCC) que gestionava els serveis de la urbanització i que ara hauria de ser l’Ajuntament qui els assumís».
«No ens podem saltar la llei»
El Diari va contactar amb l’alcalde de Pratdip, Joan Maria Rovira, qui recordà que «el consistori només pot actuar en cas d’emergència ja que els serveis, com la xarxa interna de distribució d’aigua potable, no han estat cedits a l’Ajuntament, i per tant pertanyen als propietaris de la urbanització, que és privada». «Contràriament, si l’Ajuntament de Pratdip actués, com volen els veïns, estaria saltant-se la llei i això no ho podem fer, perquè també estaríem malversant els diners públics», conclou l’alcalde de Pratdip.