<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La CUP diu que la nova ordenança de brossa de Reus arriba tard

Lamenten que podria no aplicar-se fins al 2031. L’Ajuntament ho desmenteix i diu que es pot ampliar el contracte de la brossa per a incloure les novetats

03 abril 2025 19:39 | Actualizado a 03 abril 2025 19:46
Se lee en 1 minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

La CUP de Reus ha anunciat que votarà a favor de la nova ordenança Reguladora del Servei de Neteja Viària i Recollida, Transport i Prevenció de Residus. És la nova normativa que regirà, entre altres aspectes, a la recollida i tractament de la brossa de la ciutat, o la neteja de la via pública.

Els anticapitalistes han anunciat aquest vot a favor perquè els han acceptat gairebé totes les esmenes que han fet a l’escrit de la nova ordenança: són 41 apunts que van redactar, i només se n’han desestimat dues. Ara bé, han denunciat que serà una normativa que no es podrà implementar al complet fins a l’any 2031, perquè és quan acaba el contracte actual de la brossa amb l’empresa que està oferint el servei i que, per tant, és una ordenança que arriba tard.

Segons ha explicat Mònica Pàmies, portaveu dels cupaires, el contracte actual amb l’empresa encarregada de recollir i gestionar la brossa té el contracte fins al 2031. Segons ella, tot es complica perquè «el contracte no és flexible, només es poden afegir a través d’annexos, i suposen una despesa extra». Diu que sí que es podran aplicar les noves mesures, per exemple, en deixalleries perquè depenen de l’Ajuntament. On assegura que no ho podran aplicar al complet és en aquells aspectes que afecten l’empresa que tenen contractada per al servei de recollida de les escombraries i neteja de la via pública, per aquesta suposada poca flexibilitat a l’hora de modificar el contracte.

L’Ajuntament de Reus respon

Per la seva banda, Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Reus, ha rebatut els arguments de Pàmies dient que «és completament fals». El regidor ha explicat que «l’ordenança regula l’acció del veí des de casa seva fins que arriba al contenidor. La relació contractual amb l’empresa és una cosa completament diferent». Sobre el contracte, afegeix que «l’Ajuntament té marge per aplicar increments, el contracte pot créixer», és a dir, que pot donar resposta a tots els canvis de normativa que Reus pugui experimentar fins al 2031.

Rubio explica que la nova ordenança ha comptat amb participació pública i, si tot va bé, podria aprovar-se de manera definitiva el pròxim setembre.

Comentarios
Multimedia Diari