Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Un atemptat de pel·lícula

16 julio 2024 21:33 | Actualizado a 17 julio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’atemptat contra Donald Trump ha activat tota mena de teories de la conspiració, però sobretot ha afegit arguments de pel·lícula a un fet històric. En aquest marc hollywoodià, un dels actors més invocats ha estat Clint Eastwood. Curiosament, aquest mes hem estat, prop de Santo Domingo de Silos (Burgos), a l’escenari on es va rodar l’última escena de la pel·lícula El bueno, el feo y el malo, amb Clint Eastwood de protagonista, juntament amb Eli Wallach i Lee Van Cleef, amb banda sonora d’Ennio Morricone.

Les imatges del tret fregant l’orella de Trump, responen a un fet real, o bé són ‘fake’? Hi ha darrere una estratègia electoral?

Gairebé seixanta anys després del rodatge, l’escenari dissenyat per l’escenògraf Carlo Simi continua intacte, gràcies a la labor de l’Asociación Cultural Sad Hill. Sad Hill és el nom del mític cementiri circular de la Guerra de Secessió nord-americana, amb més de 5.000 tombes disposades en forma circular. Per construir-lo van utilitzar 250 soldats espanyols. Als Estats Units fan la història a cops de pel·lícules i ho fan tan bé que confonem la realitat amb la ficció. Algun guionista ja deu tenir el primer esborrany de la pel·lícula La muerte detrás de la oreja.

Comentarios
Multimedia Diari