Tor i el turisme de successos

18 junio 2024 20:12 | Actualizado a 19 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

L’artífex d’aquest fenomen és Carles Porta. Hi ha turistes que demanen l’habitació on es va allotjar Porta a l’Hostal Montaña d’Alins mentre rodaven la sèrie, segons explica Javier Ricou en un reportatge a La Vanguardia.

Els veïns han demanat restringir l’accés al poble, que de fet només té un carrer. Carles Porta no era un periodista de successos. Va començar a Segre fent informació comarcal i política.

L’èxit de la sèrie ‘Tor’ de TV3 ha provocat una allau de visitants al petit poble del Pallars Sobirà, atrets pel turisme de successos

Els fets de Tort, amb uns crims mai aclarits del tot, van dur Porta a endinsar-se en els misteris d’aquella muntanya maleïda. L’èxit dels seus llibres i de la sèrie televisiva, que ha comprat Atresmedia, rau en la dignificació del periodisme de successos. Porta ha glorificat el gènere negre. L’última vegada que vaig estar a Tor va ser per passar a Andorra pel port de Cabús. És una meravella.

De tornada, en arribar a Tor, un vell assegut a la porta de casa ens va advertir: «No passareu». Efectivament, una cadena ens va privar el pas. Vam haver de tornar cap a Andorra i regressar a Alins per la Seu d’Urgell. Si sobren visitants, a Tor ja saben com limitar l’aforament.

Comentarios
Multimedia Diari