La publicació compta amb la participació de més d’una seixantena d’artistes que aporten en aquest projecte comú les seues poesies, narracions, lletres, cançons, textos, il·lustracions, quadres, imatges i multimèdia.
Així, la portada del llibre és la il·lustració d’una olivera monumental dibuixada per l’artista canareva Mercè Barberà. Bona part de les obres incloses al llibre són inèdites, tot i que comença amb tres poemes d’Antonio Machado, Miguel Hernández i Federico García Lorca, aquestes i altres peces s’acompanyen d’un codi QR cadascuna des del qual es pot accedir al video del poema musicat o cantat. Amb aquest format es pot gaudir dels Quicos, Pili Cugat, Obrint Pas o Aluminosis.
El primer poema inèdit (Esperant) és d’Adrià Franco Fèlix, un xiquet d’onze anys. Hi han participat noms més coneguts com són Emigdi Subirats, Jesús Tibau, Josep Igual, Manel Ollé, Tomàs Camacho o Carme Cruelles, que en fa la correcció lingüística, per citar-ne alguns.
El final del llibre inclou dos indexs: un d’autores i autors, i l’altre multimèdia (enllaços a videos, a webs i xarxes, així com a imatges del llibre).
Arbres en Peu de Vida edita Les veus de les oliveres amb Graëllsia i Salvem Lo Montsià, té el suport del Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I de Castelló i la Fundació privadaGirbau. La primera edició s’ha imprès aquest abril a Serra d’Ulldecona. De moment, es pot adquirir a les dos llibreries del poble.
Segons el dissenyador i coordinador del llibre, Manel Mas, «tan prompte com es puga es distribuirà a les principals llibreries del territori i començarem a fer-ne presentacions a les biblioteques. També pensem donar-ne als centres educatius ». Les persones que en vulguen obtindre algun exemplar o més informació poden adreçar-se al correu albarmas@gmail.com.
Arbres en Peu de Vida
És un projecte per a donar a conèixer l’espoli d’oliveres fargues que es pateix a l’Ebre i posar en valor les fargues com a patrimoni paisatgístic mundial i com a productores d’oli de gran valor, en el marc agroalimentari de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre.