Ja està en marxa a Tortosa el procés de selecció dels primers treballadors de la planta de Florette. Com ja va avançar el Diari, la companyia d’envasat d’amanides llestes per consumir accelera per obrir aquest proper mes de juny el seu nou centre de producció, el primer de Catalunya i el setè a l’Estat, situat al polígon Catalunya Sud, entre Tortosa i l’Aldea. En el procés de selecció de personal, l’empresa compta amb el suport i assessorament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Segons detalla la directora del SOC, Ariadna Rectoret, es tracta d’un servei que ofereix l’administració però que encara és força desconegut per part de les empreses.
Aquests dies s’estan fent, a la delegació de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, entrevistes a persones a l’atur preseleccionades, per tal d’escollir els perfils que necessita l’empresa. En aquest primer moment, es tracta de trenta treballadors i treballadores de línia i magatzem, per continuar posteriorment amb personal d’oficines i enginyeria agroalimentària.
Rectoret destaca el gran interès que ha despertat entre els demandants de feina la implantació d’aquesta nova gran indústria agroalimentària a l’Ebre.
La cap de recursos humans de Florette a les Terres de l’Ebre, Sònia Valls, explica que l’objectiu en aquesta primera etapa és contractar 50 operaris. Són els que posaran en marxa el centre de producció, i de forma progressiva es preveu anar incrementant l’activitat i també la plantilla, fins als 200.
«Busquem perfils que es puguen adaptar a la indústria agroalimentària, habituats al treball amb maquinària». Així, segons detalla, en el que més es fixen a l’hora de fer les contractacions és «en l’actitud, les ganes de treballar i de sumar i aportar a l’equip que estem creant, tot plegat en el marc de la cultura de Florette», remarca.
‘És una gran oportunitat’
En les dues primeres sessions, en col·laboració amb el SOC, les entrevistes s’han centrat en persones a l’atur, en alguns casos antics treballadors d’indústries i agroindústries importants de l’Ebre que van acabar tancant portes.
Un dels entrevistats ahir va ser Felip Carles, veí de Tortosa de 53 anys, antic treballador de la Lear a Roquetes. Segons detalla, es va assabentar de la inversió de l’empresa a través dels mitjans de comunicació i ha seguit amb molt d’interès la implantació i les obres de la planta, que encaren la recta final.
«L’arribada d’una empresa així és una molt bona notícia per a les nostres terres», comentava ahir just abans d’entrar a l’entrevista de feina.
Un altre dels aspirants és David González, de 40 anys i veí de Campredó, amb experiència laboral en diverses empreses de cítrics i fàbriques, així com al camp. «Estic molt interessat en aquesta feina. És una gran oportunitat», afirmà, tot assegurant que més empreses com Florette s’haurien de fixar en les Terres de l’Ebre
Tal i com ja va detallar el Diari, la companyia inverteix 13 milions d’euros en una primera fase per posar en funcionament un centre de producció a les Terres de l’Ebre, lloc escollit per la seva situació al corredor mediterrani entre Barcelona i València i també per la proximitat amb el Delta de l’Ebre, on tradicionalment hi ha hagut una producció d’horta de gran qualitat. Les previsions són que la planta pugui produir uns 25 milions de bosses d’amanida a l’any.