El Departament d’Educació ha aprovat que la llar d’infants d’Albinyana continui durant el curs vinent a les instal·lacions de l’Escola Joan Perucho. L’Ajuntament acabarà d’enllestir el projecte per construir un edifici per a nadons des dels zero als dos anys.
«Des del 2016 que tenim la llar d’infants incorporada dins de l’escola. El curs que ve encara hi serà, perquè mentrestant es construirà un edifici nou, que s’estrenarà durant el curs 2024-2025», va assegurar l’alcalde d’Albinyana, Quim Nin.
El nou centre podrà admetre una franja d’edat més, ja que s’ampliarà el nombre de places. «La nova llar d’infants serà una escola per acollir infants dels zero als dos anys, perquè ara només podien anar-hi els nadons que tenien un i dos anys», va recalcar Nin.
També va assenyalar que es passarà dels tretze infants que ocupen la totalitat de places ara fins a les més de 30 places disponibles. Aquest fet implica duplicar l’oferta actual de la llar.
El batlle va manifestar que «es necessita aquest curs de transició» per tal de poder enllestir el projecte, una aposta que va qualificar de «salt qualitatiu», des del punt de vista que «està pensada amb una idea de futur».
La llar d’infants nova es construirà a l’antic espai escolar on hi havia fa molts anys l’escola de primària. «És pràcticament a 50 metres de l’actual centre –va dir Nin–. Això ho fem perquè els pares i mares amb nens als dos llocs no tinguin dificultats a l’hora de portar-los».
Des del 2016
Durant el curs 2016-2017, la llar d’infants d’Albinyana va ser integrada dins l’Escola Joan Perucho, ja que l’Ajuntament es va acollir a un pla experimental del primer cicle d’educació infantil en escoles rurals, segons va explicar l’alcalde.
«Abans la llar d’infants havia estat sempre al nucli de les Peces, però llavors va haver-hi la possibilitat de participar en un pla experimental en què passés a estar dins el centre de primària».
Tot i que cadascun dels dos blocs disposava d’un pati propi, també compartien l’espai de menjador amb horaris diferents o les festivitats. Nin va afirmar que tot i que va ser un projecte innovador a la zona, ara finalitza perquè hi ha més infants al municipi.
«Albinyana va ser un municipi pioner a la comarca i després també s’hi va acollir Bonastre. Ara això ja s’acaba, perquè entre altres coses, tenim molts més habitants».
A falta d’acabar definitivament el projecte, des del Consistori calculen que l’import oscil·larà al voltant dels 280.000 i els 300.000 euros. D’altra banda, el procés d’obres servirà també per reorganitzar i redistribuir alguns espais públics del municipi.
L’alcalde d’Albinyana va comentar al Diari que s’aprofitaran diversos espais de titularitat municipal i alguns dels serveis que estaven fins ara instal·lats a les dependències de l’antiga escola, com per exemple la companyia d’aigües, passaran a ubicar-se en altres locals.