Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Beques a onze universitaris per estudiar a l’estranger

La Fundació Ciutat de Valls va cloure el programa d’ajudes a la mobilitat internacional del curs 2020-21. En 17 anys els han rebut 259 estudiants, que han anat a 32 països

03 mayo 2022 11:05 | Actualizado a 03 mayo 2022 11:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ajudar els universitaris de l’Alt Camp a finançar els seus estudis a l’estranger. Amb aquesta filosofia naixien el 2004 les Beques Europa, atorgades per la Fundació Ciutat de Valls. Ahir es féu la cloenda de l’edició número 17, que correspon al curs 2010-2021, on 11 joves s’han vist beneficiats per aquests ajuts. Ahir, només quatre van estar presents ja que la resta estudia o bé treballa encara en altres països. La beca suposa 150 euros per cada mes d’estada a l’estranger i fins a un màxim de sis mesos.

L’alcaldessa, Dolors Farré, destacava la importància dels estudiants de viatjar a l’estranger pel que això significa «d’ampliar horitzons». Felicità els guardonats «per decidir ampliar horitzons i créixer com a persones». El vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París, destacava que en aquests 17 anys , 259 estudiants –de 21 dels 23 municipis de la comarca– s’han beneficiat de beques, que han anat a 32 països, per un import global de 220.000 euros. Han cursat en països diverses, com ara França, Gran Bretanya, Itàlia, EEUU, Suècia o Alemanya.

Els 11 premiats en aquesta edició ha suposat 57 mesos i una dotació de 8.550 euros. París recordà que inicialment, el 1949, les beques de la Fundació eren per universitaris que volien anar a estudiar al Seminari de Tarragona i que el 2004 es va reprendre per anar a estudiar ja a Europa –ara és tot el món–. I destacà que en el curs acadèmic 2021-22 són 25 els alumnes becats.

Júlia Mestres, estudiant de la URV, en nom dels becats, recordava que l’agost de 2020, en plena pandèmia, va marxar a la ciutat sueca de Goteborg. «Sempre he cregut important veure com fan les coses fora de casa», va dir, a l’hora que valorava molt positivament que la Fundació Ciutat de Valls i les empreses «apostin per nosaltres». En un sentit semblant, el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat, posava èmfasi en el fet que la Fundació treballi «pel futur de la comarca» atorgant les beques.

La rectora de la URV, María José Figueras, es mostrava orgullosa perquè molts dels becats són de la seva universitat. Aplaudia la iniciativa «perquè no tots els municipis –es referia als més grans– fan la tasca d’acompanyament a la universitat», a la vegada que reconeixia que el fet de sortir a estudiar a l’estranger és una experiència «enriquidora, és una aventura». Els encoratjà, però, a tornar, «necessitem un relleu generacional urgent a la nostra universitat.

Finalment, Gemma Geis, consellera de Recerca i Universitats, explicà la seva experiència estudiant a l’estranger. Va reconèixer que manca més inversió al seu departament i que les empreses es converteixin en mecenes.

Comentarios
Multimedia Diari