<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tret de sortida a Reus al projecte educatiu Tots Dansen

L’objectiu d’aquest projecte és apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove

08 enero 2025 13:27 | Actualizado a 08 enero 2025 16:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Prop de 250 alumnes de 6 centres educatius de la ciutat participen al projecte Tots Dansen, impulsat pel Mercat de les Flors de Barcelona i el Consorci Transversal-Xarxa d’Activitats Culturals, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat. A la ciutat, té la implicació de la regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, a través del Consorc i del Teatre Bartrina. L’objectiu d’aquest projecte és apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove, i esdevé alhora una eina educativa pel professorat.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que «Tots Dansen és un aprenentatge i una vivència i experiència positives, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat dels instituts d’ensenyament secundari». Ho fa, a més, com un dels eixos principals del Pla d’Impuls de la Dansa, promogut per la Generalitat, per reforçar i incrementar el compromís de la dansa amb l’educació, les escoles i la comunitat.

El projecte que es treballarà enguany és «Correspondències» i les autores i coreògrafes són Emma Villavecchia i Maria Fernanda Soberón. Els formadors locals són Ció Borràs i Hèctor Tarro.

Correspondències

La peça “Correspondències” és la imatge de la xarxa com a metàfora i com a reflex directe d’allò que ens uneix. Una xarxa social en tant que entramat d’individus que conforma un grup o comunitat i que no apunta tant a l’entorn digital sinó més aviat a dimensió relacional corporal i analògica on es necessita la presència dels cossos, del contacte directe, dels objectes i de la paraula viva per poder transmetre informacions i afectacions.

La direcció coreogràfica d’aquesta edició ha anat a càrrec del tàndem Emma Villavecchia i Maria Fernanda Soberón. La comissió seleccionadora ha destacat com a punts forts del seu projecte el seu enfocament innovador i de risc, així com el fet de ser una proposta que respon positivament al treball amb adolescents, promovent la consciència corporal i l’expressió creativa mitjançant el treball cooperatiu.

El seu projecte merita igualment pel seu treball artístic i de recerca pedagògica a l’entorn de noves metodologies de transmissió del llenguatge del cos i la dansa a les aules i que aquestes en resultin un lloc segur.

Els centres que participen enguany al Tots Dansen són l’Institut Gaudí, l’Institut Gabriel Ferrater i Soler, l’Institut Baix Camp, el Col·l3gi Sant Josep, l’Institut Roseta Mauri i l’Institut Escola Pi del Burgar.

El projecte s’adreça preferentment als estudiants de 2n i 3r d’ESO i vol introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània en horari lectiu a partir de coreografies dissenyades especialment per a l’ocasió.

Després de tot el treball i els assajos, el resultat es mostrarà i presentarà en públic els dies 28 i 29 d’abril d’aquest 2025.

Comentarios
Multimedia Diari