Redessa Viver de Reus ha presentat, aquest dilluns 17 de febrer, un mural amb elements de realitat augmentada en dues i tres dimensions. Es tracta de la primera creació feta d’aquesta mena a la ciutat. Aquesta instal·lació, a càrrec de l’equip de Suite of Art, commemora els 30 anys de trajectòria de Redessa Viver. Amb el suport de les tecnologies es repassa en tres trams, doncs, la història del centre d’empreses municipal, així com els sectors que l’han caracteritzat al llarg de la seva història i la innovació amb la qual treballa dia rere dia en l’actualitat.
«El que volíem fer des de Redessa Viver era presentar una obra d’art trencadora a la via pública, que ens permetés immortalitzar tots els elements propis d’aquesta empresa municipal de promoció econòmica i, per tant, no tan sols els actuals, vinculats al món tecnològic i agroalimentari, sinó aportar referències del passat, lligats a la ubicació on som ara», ha explicat el regidor Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges. Es tracta, ha dit, d’una proposta feta, en el seu moment, per l’equip de comunicació de Redessa Viver, «amb Mercè Roig i Carles Sardà» al capdavant.
Orígens i picades d’ullet al passat
Per aquesta raó, i entre altres elements, surten diversos d’interactius relacionats, per exemple, amb l’antiga empresa de rentadores reusenca Crolls, que era allà anys enrere, o a la refineria de petroli La Pensilvània. «L’empresa que ha fet aquesta obra d’art, Suite of Art, es troba a Redessa, a més, i gràcies a la seva feina molta gent veurà el mural el qual, podrà entendre, si fa servir les tecnologies», ha insistit el regidor, qui ha destacat que la creació es pot connectar amb la feina de l’artista Josep Salvador Jassans, «del qual tenim altres obres a la ciutat, totes icones en l’art contemporani».

En paraules de la directora del projecte a Suite of Art, Mari Lacueva, al seu torn, «nosaltres som una empresa que fa cinc anys que desenvolupem projectes d’aquest tipus, fusionem tecnologia, art i cultura; i, en fer un mural vam voler que es pogués interactuar amb aquest per tal de conèixer a fons el passat i orígens de Redessa, així com la seva evolució en el temps».
Tot plegat, es va començar a treballar sis mesos enrere. «És un treball molt laboriós, perquè tot el que és realitat augmentada amb alguna sorpresa més, que es coneixerà aquesta setmana, sempre implica inversió de temps i la implicació, a més, de programadors, dissenyadors i grafiters, que s’han encarregat de l’obra d’art». Darrere de tot l’equip, hi ha una direcció i la mateixa Lacueva.