<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Seguici Petit de Reus és per gaudir-lo des de dins i des de fora

Participar en la cercavila o veure-la a primera fila, el somni de molts menuts reusencs i reusenques. Els elements acumulen llargues llistes d’espera per entrar-hi. Hi ha famílies que no falten mai al lluïment. La festa té el relleu assegurat

23 septiembre 2024 21:03 | Actualizado a 23 septiembre 2024 21:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Són 21 els elements festius que surten en la cercavila del Seguici Petit, acompanyats dels músics de l’Aula de Sons. I cadascun té el seu públic. Què hi deu haver, a dins seu, que enamora els qui els ballen i els porten, però també tothom qui se’ls mira a peu de carrer? La canalla guaitava aquest vespre els seus moviments i els seus ritmes en una nova cita de Misericòrdia. I celebrava el pas dels «preferits».

Els de l’Ana Lara –i de tants altres nens i nenes–, «els Gegants, és clar». «També li agrada el Drac, perquè així és com es diu la seva classe a l’escola», explicava la mare de la xiqueta, Jessica Oliveira, des de la plaça del Mercadal.

Hi ha famílies que no falten mai a aquest acte infantil del programa d’actes en honor a la patrona. I se les saben totes per agafar el millor lloc. «Hi venim sempre, és la tradició. A més, els meus nebots ballen amb el Lleó Petit. Som uns ganxets molt involucrats en les festes. Signifiquen alegria», apuntava Mireia Reula, amb la seva nena Elaia –una altra fan dels Gegants–, rere el cordó que delimita la zona de lluïment. «Sí que m’agradaria que en algun moment la meva filla fos portadora, i ella segur que estaria encantada, però encara és massa petita», afegia.

Entrar a formar part del Seguici Petit és el gran somni de molts infants de Reus. Tant, que les cues són llargues. La filla de l’Anna Domènech porta ja des dels dos anys apuntada a la llista d’espera del Ball de Gitanes Petit, ara en té cinc i «ens han dit que, almenys, tocarà esperar un parell d’anys més. Però li agrada molt i tenim il·lusió». No hi ha cap dubte, doncs, que la festa té relleu més que assegurat.

Però la cercavila no només captiva els nens. Elvira Escoté, de 26 anys, no se la perdia quan era menuda i tampoc ara. Hi va amb el seu cosí Narcís, de cinc, un incondicional dels Gegants Indis i el Carrasclet, «potser perquè són més grans i cridaners». «És una alegria que Reus tingui unes festes com aquestes. Agraden molt i els carrers estan a petar, hi ha una gentada. Aprofito que la família ve aviat al Mercadal amb les criatures i agafa lloc, m’hi afegeixo i m’hi quedo fins al final», relatava Escoté.

I sempre hi ha qui coneix per primer cop el que representa Misericòrdia. Directament arribats des d’Argentina, amb poc més de dos mesos d’estada a la ciutat, Romina i Leandro van dur el seu petit Salvador ahir a la plaça. «Vam veure que hi havia coses i ens hi hem acostat», apuntaven. Acaba de viure el primer contacte amb el Seguici Petit, però el Salvador té molt clars els seus gustos: «D’entrada, li ha agradat molt el Drac».

A la plaça, Borges va repartir 2.000 berenars de pa amb xocolata.

La barba del Gegant Moro

La cercavila del Seguici Petit de Reus també va deixar algun ensurt convertit en anècdota. I és que el Gegant Moro va perdre la barba a meitat del recorregut. Se li va despenjar, precisament, al seu pas pel Barato. I personal geganter de l’Institut Municipal Reus Cultura (IMRC) i del mateix comerç van posar-lo a punt al mateix moment perquè pogués reincorporar-se a les celebracions de seguida.

Polèmica per la protecció dels comerços

Els cartells amb què comerciants del carrer Major han denunciat, els últims dies, que «l’Ajuntament no facilita els mitjans de protecció necessaris durant les festes» continuaven ahir als aparadors. «No ens instal·len els cartrons pel foc, ho hem de fer nosaltres», es queixaven. L’Ajuntament diu que facilita el material.

Comentarios
Multimedia Diari