«Les entitats culturals hem d’anar totes a l’una»

Modernització i respecte per la història. El nou responsable de l’entitat centenària parla de reptes, d’escolta activa i de la creació de nous projectes

03 noviembre 2019 10:40 | Actualizado a 06 noviembre 2019 10:37
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Albert Bermúdez és, des d’aquest estiu, el president de l’Orfeó Reusenc. Molt unit al teixit associatiu de la ciutat, va arribar al càrrec de l’entitat centenària amb l’objectiu d’escoltar activament cadascuna de les inquietuds dels socis i sòcies. Vol rejovenir i dinamitzar-la amb la creació de nous projectes i activitats per tal d’obrir-la a la ciutadania.

Quins objectius teniu de cara als següents mesos?

Els objectius giren al voltant de modernitzar l’Orfeó Reusenc, tot conservant l’esperit i l’essència que el caracteritzen. Volem mirar cap endavant, incloure més gent jove a les diferents seccions que hi ha i, especialment, cuidar la gent gran que hi forma part. També volem incorporar activitats noves i donar continuïtat a les que ja existeixen.

Com ho faran tot plegat?

Ens agradaria, en la mesura del possible, personalitzar cadascuna de les peticions, que tothom se senti interpelat. Volem escoltar les persones que formen part de l’entitat i analitzar totes les seves qüestions. Fins al moment, hem passat enquestes de satisfacció, també tenim un horari d’atenció privada. És molt important que ens facin arribar queixes i suggeriments. La comunicació ha de ser molt fluïda.

Quins suggeriments us han fet arribar fins ara?

Sobretot seguir amb les tasques de millora de les instal·lacions, perquè és un edifici molt antic i, per sort, és nostre. Això sempre facilita la gestió dels tràmits.

Personalment, com va acollir la recepció d’aquest càrrec?

Per a mi va suposar un vertader repte. Volia (i vull) que tant els integrants com els reusencs i reusenques coneixedors de l’Orfeó creguin que la joventut té habilitats i capacitats per poder actualitzar l’entitat tot conservant i respectant els seus fonaments i història. En definitiva que, la gent de tota la vida que coneix l’entitat s’hi senti a gust.

Quantes persones formen part de l’Orfeó Reusenc a hores d’ara?

Ara mateix som 310 socis. De fet, ja fa uns anys que hem superat la fita dels 300 i, per a nosaltres, és un rècord. A més, hi ha força joves com per poder generar un planter com déu mana, ja siguin cantaires, balladors de l’esbart dansaire, el teatre o bastoners.

Ha parlat de donar continuïtat a moltes de les activitats que s’han dut a terme històricament a l’Orfeó.

Sí. Continuarem amb la realització, entre altres, dels Pastorets, evidentment. També amb l’espectacle Misericòrdia: de Reus al Cel, incorporat al 2017, que es du a terme a la Prioral de Sant Pere i que s’ha consolidat molt a la ciutat. Conservarem les tradicions més arrelades, com la Rifa de la Confitura, que s’ha dut a terme recentment; els concerts de l’Orfeó; les obres de teatre, i ens esforçarem per crear-ne de noves; i, en el marc de la dansa tradicional (on històricament comptem amb un esbart potent), estem organitzant la realització d’un taller de balls diversos. Tots els grups han de créixer i treballarem per treure tot el seu potencial.

Com voleu obrir encara més l’entitat a la ciutadania?

Les entitats culturals de Reus hem d’anar totes a l’una. Treballem per crear noves col·laboracions amb elles, establir sinergies. És molt important crear un teixit associatiu sòlid i unit. L’Orfeó Reusenc és dels socis, però també de la ciutadania.

El cafè bar també ha passat per un canvi d’imatge.

Sí. Recentment, hem innovat en aquest aspecte amb un canvi de direcció i d’imatge. A més, es tracta d’un noi jove amb un tarannà molt semblant al que volem promoure a l’Orfeó.

Comentarios
Multimedia Diari