Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona i el turisme en cotxe

29 junio 2024 19:29 | Actualizado a 30 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Recentment, l’Arquivo de Galicia va publicar a les seves xarxes socials el document titulat Fomento del Turismo como fuente de riqueza nacional, el qual incloïa un mapa del denominat Circuito español. Un reportatge de Pablo González a La Voz de Galicia descriu que la iniciativa del col·lectiu barcelonès Asociación Nacional de Fomento del Turismo «pretenia que el Govern arreglés les carreteres incloses en l’itinerari per proporcionar rutes pintoresques als cada cop més nombrosos automobilistes europeus». La majoria de les carreteres encara eren de terra, plenes de pols. Aquell any, a principis del segle passat, es calculava que a Europa hi havia mig milió de cotxes.

El primer gran circuit turístic espanyol es va dissenyar a Catalunya l’any 1910, la rama principal del qual passava per Tarragona

A Espanya només uns vuit mil, però ja es veia l’automòbil com un mitjà per a viatjar com el ferrocarril o el vaixell. El circuit principal coincideix amb el Corredor mediterrani i tenia a Tarragona entre les ciutats de referència. El circuit secundari anava de Barcelona a Lisboa passant per Madrid. És justament el que agafaré per començar uns dies de vacances. Que tinguin un bon estiu.

Comentarios
Multimedia Diari