La URV, entre les primeres universitats de l’Estat segons el rànquing CYD

La Universitat obté la màxima qualificació en rendiment global en 22 dels 37 indicadors avaluats per la Fundació Conocimiento y Desarrollo (CYD) i és la vuitena amb més indicadors en aquest grup de major rendiment. Destaca sobretot en transferència de coneixement

28 mayo 2020 15:44 | Actualizado a 30 mayo 2020 18:29
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Universitat Rovira i Virgili ha situat 22 dels 37 indicadors que s’analitzen en aquest rànquing en el grup de major rendiment i 11 en el de rendiment intermedi, segons ha fet públic la Fundació Conocimiento y Desarrollo (CYD). El rànquing analitza les universitats en cinc àmbits: ensenyament i aprenentatge; recerca; transferència de coneixement; orientació internacional, i contribució al desenvolupament regional.

En la posició global es troba entre els deu primers llocs de les 76 universitats del sistema universitari espanyol que s’han analitzat, empatada amb la Carlos III de Madrid. Les millors posicions les aconsegueix en transferència de coneixement i es troba al tercer lloc, just després de l’Autònoma de Barcelona i de la Politècnica de Catalunya, amb set dels vuit indicadors analitzats situats a la franja de major rendiment.

Pel que fa a les universitats que tenen un nombre més elevat d’indicadors al grup de major rendiment, la URV es trobaria en la vuitena posició estatal –l’any passat era la desena- i en la cinquena catalana. En aquesta edició, les 15 universitats de l’Estat espanyol que destaquen per tenir un nombre més elevat d’indicadors al grup de major rendiment relatiu són: Autònoma de Barcelona, Barcelona, Navarra, Pompeu Fabra, Autònoma de Madrid, Ramon Llull, Carlos III de Madrid, Universitat Rovira i Virgili, Pontifícia Comillas, Deusto, Mondragon Unibertsitatea, Girona, Politècnica de Catalunya, València-Estudi General i Politècnica de Madrid.

Aquesta és la setena edició del rànquing CYD que mitjançant un sistema d’indicadors mesura la qualitat dels sistema universitari espanyol i permet comparar el rendiment de les universitats en els diferents àmbits. En total inclou 76 universitats espanyoles públiques i privades de totes les comunitats autònomes. La classificació la coordina el catedràtic d’Economia Aplicada Martí Parellada i es basa en els objectius i la metodologia de l’U-Multirank que elabora la Comissió Europea.

Comentarios
Multimedia Diari