El Seguici Popular ballarà dalt d'un escenari a la plaça de la Font

Es faran cinc tandes de lluïment i en cada una d’elles hi haurà 800 espectadores asseguts amb taules i cadires

15 septiembre 2021 09:10 | Actualizado a 15 septiembre 2021 10:20
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tarragona recupera aquestes festes els actes més tradicionals que l’any passat no es van poder celebrar a causa de la pandèmia. Enguany torna el Seguici Popular, però adaptat a la situació. També els balls parlats i el Retaule. La processó del dia 23 i el correfoc, de moment, no figuren al programa d’actes. El que sí que torna, encara que amb alguna restricció, son els castells del dia 23, on les colles podran fer com a màxim un 3de7.

Aquestes festes de Santa Tecla, que comencen oficialment avui i s’allargaran fins al dia 24 de setembre, estaran marcades pels actes amb reserva prèvia. En la gran majoria d’ells, tant els gratuïts com els de pagament, és necessari una entrada o invitació per poder accedir-hi, cosa que ha dificultat que la festa pugui mantenir aquell caràcter popular.

Tot i això, el retorn del Seguici és una de les principals sorpreses d’enguany. Cal recordar que, l’any passat, ni les bèsties, ni els balls, ni els gegants ni els Nanos van sortir al carrer. El Seguici Popular, tant el gran com la versió petita, actuarà a la Plaça de la Font, dalt d’un escenari, que esdevindrà centre neuràlgic de les festes.

Tots els elements, un per un i per ordre habitual, aniran pujant a l’entarimat i mostraran el seu ball o representació. En total seran cinc tandes de lluïment entre els dies 22 i 23 de setembre i dues més del Seguici Petit, el dia 19, tal com és tradició. Durant les actuacions, que de ben segur ens deixaran moments únics, com per exemple, veure passejar el Magí de les Timbales per l’escenari, el Lleó de Tarragona oferirà per primera vegada el seu ball protocol·lari amb una coreografia de Jaume Guasch Llorach. La Banda Unió Musical anirà amenitzant l’entrada del públic a la plaça.

Cada tanda de lluïment acollirà 800 espectadors, que s’organitzaran per taules en grups bombolla d’un màxim de sis persones. Per assistir-hi és imprescindible la reserva prèvia. Les invitacions es van esgotar en qüestions de minuts.

Qui es quedi sense passi, podrà veure i escoltar el Seguici a través de l’ordinador, de la televisió o de la ràdio, gràcies a la retransmissió de Tarragona Ràdio i TAC12. Com a novetat, la televisió del Camp de Tarragona també oferirà els actes principals en directe per Internet.

La regidora de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, va destacar durant la presentació del programa d’actes, ara fa uns dies, «la gran capacitat d’adaptació de les entitats festives», i va agrair «l’esforç realitzat de coordinació amb l’Ajuntament per fer possible el retorn del Seguici».

Els castells i la pirotècnia

Tot i que el programa d’actes no contempla cap actuació castellera el dia de Santa Tecla, Ajuntament, les colles i la Xarxa Santa Tecla treballen conjuntament per poder celebrar una acció, que també servirà com a estudi. A banda, hi haurà una taula rodona i una exposició que commemoraran els 15 anys de la diada del Primer Diumenge de Festes.

Per altra banda, la pirotècnia tornarà a marcar els moments més rellevants de la festa major i, en molts casos, es podrà sentir des de casa. Es dispararan tres tronades: la del Pregó, la de la Crida i la Tronada Final. A més, els grups de foc ompliran d’olor a pólvora la ciutat per anunciar l’inici de la festa des de diferents punts de la ciutat amb els Voladors de Santa Tecla.

Música tradicional

La música tradicional també estarà present a les festes. Començant amb les matinades dels dies de Santa Tecla i la Mercè, que faran sonar la gralla per carrers i places de la ciutat. Per altra banda, tots aquells grups que acompanyen els elements del Seguici oferiran enguany una Entrada de Músics excepcionalment adaptada dalt de l’escenari de la plaça de la Font. A més, es podran escoltar les músiques tradicionals de les colles de grallers locals, amb el Tradinet, que tornarà a portar la música per tots els barris de la ciutat entre els dies 17 i 20 de setembre.

Comentarios
Multimedia Diari