«H2o és un espai segur. Seguirem lluitant pels drets LGTBI»

Entrevista a Misericòrdia Àvila, Josep Maria Torres i David Fornieles, membres de la Junta directiva del col·lectiu H2o. L’associació reusenca vol enfortir els vincles amb les entitats col·laboradores i buscar-ne més, escoltar la militància per actuar en conseqüència i atraure voluntaris per afiliar-se

04 agosto 2024 11:45 | Actualizado a 04 agosto 2024 11:50
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La renovació de la junta directiva del col·lectiu LGTBI H2o es va dur a terme el passat 15 de juliol. La candidatura més votada a l’assemblea general de l’entitat va ser la de la Misericòrdia Àvila, que agafa el relleu de la Berta Mascaró, qui va ser al capdavant de l’associació des del 2020. Àvila esdevé, doncs, la nova presidenta del col·lectiu, amb seu a Reus. Conformen la junta amb ella, el Josep Maria Torres, nou tresorer i el David Fornieles, secretari.

Tots tres dirigeixen la plataforma, activa des de finals dels anys noranta, i que vetlla pels drets de les persones del col·lectiu LGTBI amb abast a tot el Camp de Tarragona. Parlem amb ells per conèixer el seu projecte d’equip a H2o, agrupa entre 25 i 30 persones afiliades.

Misericòrdia, com afronta la presidència d’H2o?

Misericòrdia Àvila: Amb moltes ganes de poder continuar amb el llegat de més de 25 anys de l’associació i durant el temps que faci falta, per poder arribar allà on volem ser. També amb una mica de pressió, perquè la presidència de la Berta Mascaró ha estat molt important dins d’H2o. Estic contenta de poder continuar comptant amb la seva ajuda a la part tècnica del col·lectiu.

Quines seran, a partir d’ara, les prioritats de l’entitat?

Josep Maria Torres: El pilar principal del nostre activisme a l’entitat és la lluita pels nostres drets i pel nostre posicionament a la societat. Volem combatre els discursos d’odi de la dreta i l’extrema dreta reaccionàries i posicionar-nos de forma transversal a tantes entitats com sigui possible. Volem visibilitzar la nostra activitat per demostrar, d’aquesta manera, que som a tots els àmbits i espais. L’objectiu és no anar enrere en tot l’assolit durant tots aquests anys, sinó anar més enllà, encara més, per tal d’aconseguir la igualtat.

«Volem combatre els discursos d’odi de la dreta i l’extrema dreta i posicionar-nos a tantes entitats com sigui possible»

La revista ‘Colors del Territori’ la fan en col·laboració amb altres col·lectius com Colors de Ponent o LGTeBre. Tenen pensat impulsar-la perquè arribi a una xarxa més àmplia de lectors i lectores?

M. A.: Volem estudiar en profunditat quin és l’estat de la revista, conjuntament amb l’equip tècnic de l’associació, per veure si continuem en la mateixa línia o canviem el format per passar a la versió web, per exemple. Encara hem d’analitzar-ho, però creiem que és una bona eina per arribar a gent jove i un lloc on els lectors i lectores poden trobar contingut variat del col·lectiu LGTBI.

Actualment, col·laboren amb entitats, centres educatius i també amb l’Administració. Busquen noves sinergies?

M. A.: La nostra idea és mantenir la comunicació amb les entitats amb les quals ja col·laborem, enfortir-la i veure fins a on podem arribar amb els Ajuntaments de Reus i de Tarragona.

J. M. T.: Estem molt contents amb l’interès que presenta el nou govern de l’Ajuntament de Reus amb nosaltres i volem, de la mateixa manera, teixir vincles amb l’Ajuntament de Tarragona. L’objectiu és veure, sempre tenint en compte els nostres valors, fins a on podem arribar conjuntament. Nosaltres no volem ser partidistes. H2o és una eina transversal i així ens mantindrem.

«Veurem fins on podem treballar conjuntament amb els ajuntaments de Reus i de Tarragona, sempre tenint en compte els nostres valors»

Tenen cap iniciativa per donar resposta, atendre o acollir gent al col·lectiu que necessiti ajuda? Com poden contactar amb vosaltres, aquestes persones?

M. A.: Poden contactar-nos a través del correu electrònic de l’Associació –info@h2o.cat– i el compte d’Instagram @h2o_lgbti. Des que s’ha constituït la nova junta, ja hem rebut dos o tres missatges de persones demanant ajuda. L’equip tècnic d’H2o és qui s’encarrega de donar atenció i suport a tothom qui ho necessiti.

Hi ha entre 25 i 30 persones afiliades al col·lectiu H2o. Com tenen pensat incrementar aquesta xifra?

David Fornieles: Ja estem pensant en la manera d’atraure més militants. Volem fer portes obertes perquè, qui vulgui, pugui conèixer el projecte d’H2o i si s’animen, afiliar-se. També hem pensat en crear una borsa de voluntaris, que no caldrà que siguin socis, però podran col·laborar en esdeveniments puntuals.

M. A.: La militància és essencial per a nosaltres. Fem una crida a tothom que pugui a seguir-nos a les xarxes i, a qui s’ho estigui pensant, que no dubti a sumar-se a H2o.

Comentarios
Multimedia Diari