Tomatina i Cipotegato

01 septiembre 2024 22:04 | Actualizado a 02 septiembre 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

El que havia de ser a les festes de Granollers un innocent «taller per aprendre tècniques de guerrilla urbana per a una estratègia subversiva» ha provocat una allau de «grandiloqüència condemnatòria» per criticar allò que és «pura i simple estupidesa», en paraules de Pàmies.

El repertori d’activitats estúpides a les festes és variadíssim. Mentre Granollers realitzava l’estúpid taller de guerrilla urbana, el president de la Comunitat Valenciana, Carlos Mazón, participava entusiasmat en la Tomatina de Bunyol, juntament amb el president de la Diputació de València i altres alts càrrecs.

La Tomatina és una gran batalla a cops de tomata que es llancen des de camions carregats amb 120.000 quilos de tomates. Més inversemblant és el Cipotegato que celebren a Tarazona. Un veí triat per sorteig ha de recórrer els carrers del poble vestit burlescament d’arlequí mentre la multitud li llança tota mena d’hortalisses. «L’experiència no es pot descriure amb paraules», ha dit el Cipotegato d’enguany després de completar el recorregut. Efectivament, l’estupidesa és indescriptible.

Comentarios
Multimedia Diari