Les paelles de Paco Zapater

21 septiembre 2024 20:40 | Actualizado a 22 septiembre 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

El curs de les tertúlies del Forn del Senyor d’Altafulla, cenacle que apadrina el notari Martín Garrido Melero, ve assenyalat cada any per la paella valenciana que prepara l’advocat i exregidor de Tarragona, Francisco Zapater, Paco per als amics. La paella del Paco, que és originari de Xelva, capital de la Serrania de València, és la típica de l’horta valenciana. No hi ha peix.

Els ingredients són els que tenien a l’abast els pagesos: pollastre, conill, mongeta verda, tomates, carxofa (si és el temps), i el factor diferencial: el garrofó. Paco es fa portar del mercat de València els garrofons per a tot l’any. El garrofó, conegut també com a bajocó o fesol de la pelaïlla, té grans propietats organolèptiques. És originari del Perú. Aquesta vegada la paella ha tingut un motiu assumat. El Paco i la Nuri, la seva companya de tota la vida, celebren enguany les bodes d’or. L’efemèride ha tingut un episodi matrimonial afegit. Paco va fer molta amistat amb la Marta, una traductora que viu a Colònia i que va ser l’encarregada de les traduccions a l’alemany de la causa de la tragèdia de la Loveparade a Duisburg, que Zapater ha portat com a advocat.

El conegut advocat de Tarragona ha recuperat a Mallorca la seva experiència en celebrar casaments civils

La Marta s’ha casat aquest estiu amb Jörg a Mallorca i van voler que el Paco oficiés la cerimònia. I així va ser. Paco Zapater va atresorar molta experiència en bodes quan era regidor de l’Ajuntament de Tarragona. L’ingredient cardinal de la parella (el garrofó del matrimoni) és que el tracte sigui sempre en termes d’igualtat. «Un al costat de l’altre», va dir l’oficiant.

Comentarios
Multimedia Diari