«L’última platja»

17 julio 2024 20:05 | Actualizado a 18 julio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Els caminadors matiners que ahir van passar a l’hora dels laudes pel tram naturista de la platja dels Muntanyans, entre Torredembarra i Creixell, es van endur la sorpresa de veure una parella lliurada a afanys reservats a la intimitat. Podem entendre que, vestits d’Adam i Eva, entre el cant dels rossinyols i les volades de xatracs i fumarells, es desboquin les passions. Però cal invocar el respecte per un espai natural freqüentat per visitants de totes les edats. Molt recomanable el recorregut per un entorn que és el cinquè de Catalunya amb més espècies d’ocells.

Els estanys ‘salats’ de Torredembarra i el Gorg de Creixell formen un entorn gairebé únic que cal preservar de les agressions

Les característiques dels Muntanyans fan que els experts la considerin «l’última platja plana natural», a excepció d’algunes del delta de l’Ebre. Han calgut molts esforços per rescatar aquest espai natural d’abocaments, aparcaments, pressió urbanística i ocupacions de càmpings. Hi ha símptomes de degradació: els itineraris pedestres estan descuidats. Els passos i baranes de fusta s’estan podrint. Les deixalles apareixen arreu. Turistes d’autocaravana han convertit en latrines alguns racons recòndits. Alerta!

Comentarios
Multimedia Diari