L’escopeta de l’oncle Pepe

20 mayo 2024 20:32 | Actualizado a 20 mayo 2024 20:34
Josep Ramon Correal
Comparte en:

L‘escopeter, com el seu nom indica, anava armat amb una escopeta, però el seu posat era més de sometent que de militar. A mi m’agradava anar a casa de l’oncle Pepe a Puertollano perquè em deixava tocar l’escopeta.

El meu pare s’enfadava molt si l’oncle Pepe em prestava l’espingarda. «No passa nada. Está descagada y no sé ni si funciona», calmava l’oncle Pepe.

No tinc constància que en els temps que l’oncle Pepe feia d’escopeter de la Renfe hi hagués pintades als trens ni que robessin cable de coure. És clar que potser no hi havia cable de coure per robar ni tampoc existien els grafiters.

El meu oncle Pepe era escopeter de la Renfe. L’escopeter era el guàrdia que vigilava els vagons de tren que estaven aturats a les estacions

L’any passat, només a Catalunya hi va haver més de 5.000 robatoris de cable de coure. Els últims 60 metres sostrets a Montcada van provocar un daltabaix que trigaran mesos a reparar. No s’entén.

No diré que la Renfe (ara Adif) hagi de recuperar la figura de l’escopeter, però amb els mitjans tècnics actuals sembla que s’hauria d’erradicar aquesta pesta de delinqüents que de manera impune tenen el país col·lapsat cada matí. O potser a algú ja li va bé que els trens no funcionin?

Comentarios
Multimedia Diari