El monument a Alfons XIII

19 junio 2024 19:58 | Actualizado a 20 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Un reportatge de Xavier Fernández al Diari de Tarragona denunciava novament l’estat ruïnós de la que fou una luxosa residència dels germans tarragonins Mariano i Rafael Puig i Valls, que també foren propietaris de la Quinta de Sant Rafael del Parc de la Ciutat. Al Mas dels Arcs o de l’Àngel es manté dret de forma precària un monòlit coronat per un àngel, que va fer construir Mariano Puig i Valls en honor a Alfons XIII.

La família reial al complet va inaugurar el monument en una visita que va fer a Tarragona el 29 d’octubre de 1927. El conjunt monumental està actualment maltractat per les pintades i pel més absolut abandó, tot i estar integrat en el parc del Pont del Diable.

La caminada d’aquesta setmana amb la colla dels Quatre pobles ens ha dut al Mas dels Arcs, també conegut com el Mas de l’Àngel

La decadència del monument podria agafar-se com a metàfora de les relacions de la ciutat amb la monarquia, tot i que Felip VI ha estat molt generós amb Tarragona, amb diverses visites, sobretot amb motiu dels Jocs Mediterranis. Tanmateix, trobo que la descurança del monòlit de l’Àngel, més que a una desafecció monàrquica, respon a una desídia contumaç per la custòdia del patrimoni.

Comentarios
Multimedia Diari