El Colmado Baró de Reus

20 junio 2024 19:55 | Actualizado a 21 junio 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Massa sovint hem de llegir als diaris el tancament de botigues històriques per la manca de relleu generacional. Afortunadament, no és el cas del Colmado Baró, al carrer de les Galanes de Reus. Nani Baró és la quarta generació de botiguers que dona continuïtat a un negoci que va néixer el 1918 de la mà del besavi Josep Baró. Va continuar amb l’avi Manel i després amb el pare, Josep Baró, que ara es jubila.

Recomano amb efusió la sobrassada del Colmado Baró de Reus. L’establiment, de 106 anys d’història, entra en la quarta generació

Nani Baró, com explica en el reportatge de Mònica Pérez al Diari de Tarragona, també vol captar el client més jove. Encara no he visitat el renovat Colmado Baró, però espero que hagin conservat el rètol de vidre bisellat de la porta d’entrada en el qual es veu esborrada la lletra p de Josep. El franquisme va obligar a castellanitzar el nom de l’establiment. Josep Baró, perquè quedés constància històrica de la repressió lingüística, va fer un esborrament barruer de la p. Convé explicar el fet a la clientela jove del nou Colmado Baró. No només de sobrassada s’alimenta l’esperit. També d’amor al país com ha demostrat la nissaga Baró de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari