El celler Perinet, establert a la Morera de Montsant (Priorat), ha obert mercat a l’Amèrica Central i el sud-est d’Europa, on preveu exportar fins al 10% de la seva producció anual.
En concret, l’empresa ha començat a exportar els seus vins a Cuba, la República Dominicana, Croàcia i Sèrbia aquest 2024, segons ha detallat el Departament d’Empresa i Treball. Perinet va produir 60.000 ampolles de vins i caves l’any 2023, exporta el 70% de la seva producció -amb Estats Units, Dinamarca, Suïssa, la Xina i el Canadà com els principal mercats- i té previst seguir la seva expansió comercial i aterrar en els propers mesos a països com el Japó, Vietnam, Bulgària o Estònia.
La CEO de Perinet, Sheri Perricone, ha destacat la importància d’expandir-se cap a nous mercats internacionals per al celler. «Diversificar la presència i establir connexions amb nous clients, especialment a escala internacional, és una prioritat clau per a l’empresa», ha valorat Perricone, que ha volgut subratllar el suport d’ACCIÓ i el «paper essencial» de les trobades entre professionals del sector com a facilitadors d’aquestes noves connexions entre productors i importadors. «Aquestes reunions sovint serveixen per obrir noves portes i per introduir amb èxit els nostres vins a nous mercats emergents», ha remarcat la CEO de Perinet.
Perinet és un cellers de vins fundat l’any 1998 i forma part de la DOQ Priorat. Compta amb una plantilla de 12 treballadors i quatre vinyes ubicades als municipis de Poboleda, Porrera i Torroja del Priorat. Les seves vinyes produeixen vi amb varietats locals com la carinyena o la garnatxa, i d’altres d’internacionals com merlot, syrah i cabernet sauvignon.
«La barreja de varietats tradicionals amb tècniques contemporànies permet al nostre enòleg elaborar vins que reflecteixen a la perfecció les característiques climàtiques úniques de la comarca del Priorat», ha assenyalat Perricone.
A banda, Perinet té un compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular, que es materialitza en l’ús d’energia fotovoltaica que genera el 90% de l’electricitat necessària pel dia a dia del celler.