Invertir en vi

12 octubre 2024 19:30 | Actualizado a 13 octubre 2024 07:00
Josep Ramon Correal
Comparte en:

Merche Dalmau, la farmacèutica propietària del celler Clos Galena, del Molar, sempre ha hagut de pedalar amb els vents en contra. La mort sobtada del seu marit, Miguel Pérez, també farmacèutic, la va posar davant del dilema de triar entre vendre la finca o tirar endavant el somni del seu company de fer un celler únic i ecològic en un recòndit paratge del Priorat. Va decidir tirar endavant. Merche Dalmau sempre explica que quan va agafar les regnes del celler «va ser com si de sobte et diuen que has de pilotar un avió i no tens ni copilot ni manual d’instruccions».

Clos Galena fa 25 anys i ha estat triat com un dels millors cellers d’Espanya per ‘Decanter’, la publicació de vins més influent del món

Enguany, aquell somni, ha complert 25 anys. La trajectòria d’aquesta aventura ha tingut moments estel·lars com quan l’any 2017 el vi Formiga de vellut va ser triat en un tast a cegues per a ser servit al sopar reial dels Premis Nobel a Estocolm. Un gest que mai no hem agraït a Merche Dalmau és que davant de l’enorme demanda del Formiga per la fama dels Nobels va prioritzar servir els mercats de Catalunya, fet que li va provocar perdre distribuïdors estrangers. Per celebrar el 25è aniversari, el celler ha embotellat poc més d’un miler de botelles amb un cupatge irrepetible amb la denominació Clos Galena, 25 anys d’un somni, numerades i firmades a mà per Merche Dalmau. També treu al mercat vins de les primeres anyades del celler. Seran unes ampolles molt cobdiciades pels col·leccionistes i en especial per als que consideren els vins exclusius un valor per invertir. Les turbulències financeres han convertit el bon vi en una moneda refugi de poc risc.

Comentarios
Multimedia Diari