La poesia recitada té una cita dissabte amb Vinebre

El municipi riberenc acollirà el lliurament del primer Premi de Poesia Recitada de la Ribera d’Ebre, enmig d’un festival poètic i musical

18 abril 2018 11:22 | Actualizado a 18 abril 2018 11:27
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dissabte, a les 18 hores, a la plaça de Ca Don Joan de Vinebre tindrà lloc l’acte de lliurament del 1r Premi Ribera d’Ebre de Poesia Recitada, en el qual els deu poetes finalistes recitaran els seus poemes i el públic assistent votarà el guanyador del Premi Popular del concurs. A part del Premi Popular, també es lliurarà el Premi del Jurat al millor poemari.

Aquest nou premi és una iniciativa del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) i l’Ajuntament de Vinebre, que compta amb el suport i col·laboració del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Móra la Nova, l’Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre, la Fira del Llibre Ebrenc i l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). Es tracta, així, d’una nova aposta de l’Ajuntament de Vinebre i del CERE per vincular el municipi a l’activitat cultural. Vinebre ja compta amb un prestigiós Premi de Narrativa que se celebra des de fa 36 anys.

«A través del conveni que tenim amb el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, intentem fer més gran encara la referència de Vinebre amb el món de la cultura, i volem que aquest nou premi s’instal·le i siga referència al territori i més enllà», explica l’alcaldessa de Vinebre i presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim.  

El jurat del premi de Poesia Recitada està format pels socis del CERE Andreu Carranza, Josep Sebastià Cid, Albert Guiu, Àngels Pérez i Sílvia Veà. Aquest jurat va escollir deu finalistes entre una trentena de participants que van proposar poemaris inèdits. Els participants van ser d’arreu de les Terres de l’Ebre, però també de les províncies de Tarragona i Barcelona. Els 10 poetes finalistes són: Montserrat Bastons Garcia (Barcelona), Carles Jardí Pinyol (Tivissa), Conxita Jiménez Abril (Tarragona), Agustí Masip Vidal (Falset), Domingo-Àngel Monlleó Galcerà (Tarragona), Ramon Obiol Reverté (Sant Carles de la Ràpita), Elvira Perpinyà Brull (Móra la Nova), Miquel Lluís Rubio Domingo (Benidorm), Raquel Sánchez Segarra (Flix) i Joan Seus Cartró (Premià de Mar).

«S’ha creat l’opció del premi popular perquè així el públic podrà escollir el guanyador, que podrà ser la mateixa persona que ha escollit el jurat o no», detalla Carim. El festival serà amenitzat amb uns minuts musicals a càrrec del Quartet de Corda de l’Escola de Música de Móra d’Ebre i a la mitja part, i mentre duri la votació popular, el públic serà obsequiat amb una degustació de la cervesa artesana de Vinebre L’Anjub. Durant la segona part, es presentaran els dos trofeus que rebran els guanyadors i que són obra de l’artista vinebrana Núria Mendoza.

Un centre d’estudis transversal
No només a Vinebre se celebren premis literaris sinó també a altres municipis riberencs com Ascó o com Móra d’Ebre, on se celebra un esdeveniment de ressò arreu del país: la Fira del Llibre Ebrenc i el Litterarum. 

«És important seguir treballant gota a gota, i a la Ribera d’Ebre tenim la gran sort de disposar del CERE, una entitat que no depèn de cap govern, que és molt potent i absolutament transversal, nascuda al territori i per al territori».

Comentarios
Multimedia Diari