La multinacional Kronospan ha adquirit 26 noves hectàrees de terrenys al terme municipal de l’Aldea. Se sumen a les més de 25 hectàrees de què disposa ja l’empresa al polígon Catalunya Sud dins el terme de Tortosa, on s’està acabant de construir la planta de fabricació de taulers de fusta reciclada.
D’aquesta manera la companyia més que dobla la superfície de la seua implantació al territori, tot i que aquests nous terrenys tindran de moment un rol complementari, com a parc de fusta, per ubicar-hi maquinària i com a reserva de sòl per a futures ampliacions.
Segons han confirmat al Diari fonts de l’empresa, la compra ja s’ha fet efectiva, en la seua majoria a l’Institut Català del Sòl (Incasòl). Es tracta d’uns terrenys situats entre la sortida de l’AP-7 i l’antic abocador de l’Aldea, on Kronospan ja va fer una primera compra de 3 hectàrees el passat mes d’abril.
Segons remarquen des de la companyia, el funcionament de la fàbrica requereix d’una gran reserva i emmagatzematge de fusta reciclada, que arribarà amb camions a la planta. I és que la producció diària prevista de la fàbrica serà de 2.500 metres cúbics de fusta.
L’empresa està negociant amb les administracions, a més, l’arribada d’un ramal ferroviari fins a les instal·lacions del Catalunya Sud, fet del que depèn que es creï una nova línia de fabricació, de taulers OBS.
De moment els nous terrenys no tenen un ús, en espera que s’hi faci un primer desbrossament i adequació.
L’alcalde de l’Aldea, Xavier Royo, ha donat a conèixer aquesta compra i ha celebrat l’aposta de la multinacional pel seu municipi, tot confiant en la creació de més llocs de treball.
Tot plegat, mentre les obres del centre de producció es troben ja en un 85 per cent executades, i s’està procedint a la urbanització i cimentacions. Actualment hi ha unes 200 empreses contractades i unes 750 persones que hi treballen diàriament. La inversió se situa actualment en els 350 milions d’euros i no es descarta arribar als 400. «El nostre objectiu és treballar amb les màxim d’empreses de la zona, per dinamitzar el territori», expliquen des de la companyia.
Cap a finals de març es preveu tenir l’obra totalment acabada i fer les primeres proves de funcionament en buit de les màquines i infraestructures, i posteriorment s’iniciarà la fase de proves definitiva. Es tracta d’uns dos mesos més tard del previst inicialment, però donat el volum de la construcció, des de la multinacional consideren que en general estan complint amb els objectius que s’havien marcat.
Kronospan donarà feina a uns 190 treballadors directes en aquesta primera fase, i es preveu que la seua activitat en generi 1.500 d’indirectes.