<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Alumnes del Col·legi Sant Sebastià dels Pallaresos fan robòtica

Aquest centre participa en el projecte Habilis organitzat per Abacus

04 marzo 2024 11:18 | Actualizado a 05 marzo 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’experimentació pràctica d’un aprenentatge a través de la robòtica és el que proposa el projecte Habilis impulsat per Abacus, obert a totes les escoles catalanes, gratuït i subvencionat pels fons Next Generation del departament d’Educació.

Els alumnes del Col·legi Sant Sebastià dels Pallaresos, de 5è de Primària, van participar dijous passat d’un taller de robòtica educativa, a la botiga Abacus de Tarragona, el segon que s’implementa aquí, a l’espera d’un tercer taller que tindrà lloc aquest mateix mes de març.

Vint-i-nou alumnes dels Pallaresos, dividits en dos grups, durant un parell d’hores van prendre part d’aquest taller formatiu per experimentar amb la robòtica educativa, amb el monitoratge dels docents del centre escolar i la supervisió dels tècnics d’Abacus.

La directora del Col·legi Sant Sebastià dels Pallaresos, Imma Llopis, assenyala que «hem trobat molt interessant la idea d’Abacus, que ens aporta uns mètodes avançats per complementar la feina que fem a l’escola». I és que en aquest col·legi fa cinc cursos que treballen a través de pàgines web com Code.org, xarxa compartida de programació robòtica, i també Scratch, de major complexitat, que permet fer melodies i plaques de programació. Llopis, comenta que també es treballa amb robots físics, Cubo, Blue Boots, Bee boots, robots montables Wedo 2.0 i que «és una part de la competència digital emmarcada en el treball del pensament computacional. Treballem el llenguatge de programació, execució i assaig de l’error».

Per la seva banda, Pilar Súnico, cap del projecte Habilis d’Abacus, explica que amb els Bootcamps del programa «es proposa una feina relacionada amb continguts curriculars de diverses matèries i nivells educatius que ja es treballen a classe; a més d’indicar l’àrea de coneixement a què estan lligats, expliquen quines competències transversals treballem en cada taller».

En la sessió que ens ocupa, els alumnes dels Pallaresos van fer el Kit Nezha, sobre el Medi i els animals i el de programació Micro:Bit. La directora del Col·legi va afirmar que «procurem que els alumnes surtin ben preparats en la incorporació al mercat labora i avesats en la tecnologia». Si més no, de cap manera el centre posa en segon pla l’ensenyament convencional, amb l’escriptura i la lectura, i «tan sols fem una hora setmanal de pantalla», va ademtre Imma Llopis.

Abacus, compta amb un total 46 establiments en tot Catalunya «una àmplia xarxa que creiem ens va fer guanyar el concurs a l’hora d’adjudicar-nos aquest programa Habilis, per part de la Generalitat» comentava Pilar Súnico.

La responsable del projecte, va dir que de tota la xarxa de botigues Abacus, n’han seleccionat cinc considerades «de referència», entre elles, la de Tarragona, proveïdes dels materials de robòtica emprats en els tallers i personal qualificat per a facilitar adequada informació i espai d’acollida per a les activitats marcades en el programa .

Comentarios
Multimedia Diari