<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El «molt bona niiiiit» de Tomàs Molina al Vítrum de Vimbodí

El cap de meteorologia de TV3 fou nomenat Vidrier d’Honor, en un acte on es va autoparodiar imitant David Olivares a ‘Polònia’. Però també va tenir paraules per animar la gent a defensar el medi ambient

02 octubre 2022 21:39 | Actualizado a 03 octubre 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«Molt bona niiiiit». Així començava l’actor David Olivares la seva imitació del cap de meteorologia de TV3, Tomàs Molina, al programa Polònia. I així, amb la mateixa entonació, es va poder escoltar ahir a Vimbodí. Però qui estava dalt l’escenari era l’original.

«Sé que us fa gràcia que ho digui», deia aquest periodista i llicenciat en Física, arrencant el riure de les més de 200 persones que esperaven a les Fonts del Gorg veure com se l’anomenava Vidrier d’Honor durant la celebració de Vítrum, la Festa del Vidre Bufat de Catalunya. «David Olivares ja no ho fa, sóc pitjor que ell. És bon xaval, però s’ha engreixat més que jo», tornant a arrencar el riure del públic.

Però la seva intervenció va tenir també una part de reflexió de cara el futur: «El món no s’està acabant. Tenim un futur fantàstic, però ens hi hem de posar. Potser serà més calent, amb unes tempestes que no estem acostumats...».

Molina confessà que sempre li havia fascinat el tema del vidre «i la diferència amb el cristall». Recordà que els diumenges el seu pare comprava una botella de cava i feien servir les copes de vidre.

Tirant de la memòria, apuntava que el seu primer contacte amb ‘Vimbodí’ va ser quan de petit, al costat de casa seva, a Badalona, havia un bar que portava aquest nom. També apuntà que un regal de casament que va rebre de l’avi va ser una cristalleria, «amb sanefes gravades». «Què és la vida sense una trencadissa», digué en veu alta.

«El món no s’està acabant. Tenim un futur fantàstic, però ens hi hem de posar. Potser serà més calent, amb unes tempestes que no estem acostumats...»

També recordà el seu pas per la localitat italiana de Murano, on va visitar una fàbrica de vidre i on va comprar un gerro petit amb coloraines, «que ens va costar una pasta». «Però vosaltres també sabeu fer coses boniques, com la Festa de la Mare de Déu dels Torrents».

Signà en el llibre d’honor de l’Ajuntament i se li lliurà la peça que enguany identifica el cartell anunciador de Vítrum: un porró. Seguint les indicacions del mestre vidrier Rafa Abdon, va provar la tècnica vidre. «És bufar i fer ampolles», digué somrient.

Finalment, confessà que això de sortir a la televisió té dues avantatges: conèixer gent i l’oportunitat de fer coses com aquestes, en referència a bufar vidre.

L’alcalde, Joan Canela, va ser l’encarregat de presentar el Vidrier d’Honor d’enguany, «bé, aquest any no és necessari, ja el coneixeu». «A la nostra zona diuen que els aniversaris porten vuitada. I tú dilluns vas complir 59 anys”, va dir l’alcalde, mentre que de fons Tomàs Molina deia que eren 47. Però l’alcalde li recordà que al Telenotícies havien dit 59.

Canela digué que l’invitat té lligams d’amistat amb una família de Vimbodí «i ara tindràs un lligam amb el poble». Va fer un símil entre el canvi de temperatura del vidre i el que pateix el món, «i si no posem remei perdrem el nostre planeta».

En aquest sentit, va dir que cal trobar solucions contra el canvi climàtic, «ens hem de posar les piles. Però el que hem fet en més de 60 anys és impossible solucionar-ho en set». En aquest sentit, apostà per «conscienciar-nos de treballar perquè el problema no es faci més gran». D’això depèn la supervivència del planeta «i de la nostra societat».

Una valoració positiva

Joan Canela feia al Diari una valoració positiva d’aquesta vuitena edició de Vítrum: «Hem tornat a les xifres d’abans de la pandèmia i fins i tot les hem superat». Afegia que els paradistes també estaven contents. «Hem volgut demostrar que es pot treballar amb peces que es poden endur a casa, que són d’utilitat, però que també es pot treballar amb l’art. El vidre és art».

A l’hora de fer autocrítica o coses a millorar de cara a futures edicions, apuntava que cap definir millor els aparcaments així com les senyalitzacions a dins el nucli urbà. «Volem que Vítrum no es quedi on ha arribat sinó que a la propera edició creixi una mica més». També comentava que el museu s’ha quedat petit.

Comentarios
Multimedia Diari