<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una supervivent de violència masclista, encarregada de llegir el manifest del 25N de Reus

La ciutat recorda les víctimes de la violència masclista i reafirma el seu compromís en la lluita per la igualtat

25 noviembre 2024 18:42 | Actualizado a 25 noviembre 2024 18:54
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Reus ha celebrat aquest dilluns, 25 de novembre, l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones.

L’acte ha començat amb un minut de silenci en record de les 40 dones que han estat assassinades per violència masclista a l’estat espanyol des de principis d’any, un increment respecte a les 15 víctimes del 2023. La regidora de l’Àrea de Serveis a les Persones i Drets Socials de l’Ajuntament de Reus, Anabel Martínez Serrano, ha llegit els noms d’aquestes dones, un moment especialment emotiu per a tots els presents.

Un dels moments més destacats ha estat la lectura de la declaració institucional a càrrec de Chrifa Kaddouri Jeffali, supervivent de violència masclista. Durant l’acte, l’artista Georgina Llauradó Camps, acompanyada pel músic Gerard Marsal, ha oferit una actuació per sensibilitzar el públic sobre aquesta xacra social.

L’any 2024, la commemoració ha comptat amb la participació de diverses entitats de la ciutat, com el Casal de les Dones, que durant la setmana anterior va organitzar activitats destinades a sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’acabar amb les violències masclistes i informar sobre els serveis d’atenció a les dones existents a Reus.

Declaració institucional unitària: compromís de tots els agents socials i polítics

Reus s’ha sumat un any més a la declaració institucional unitària consensuada per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, les diputacions catalanes i altres entitats municipalistes, amb el lema «Volem espais lliures i segurs, volem la implicació de tothom». La declaració fa una crida a abordar totes les formes de violències masclistes, tant visibles com invisibles, i a garantir els drets de les dones, infants i adolescents que en són víctimes. A més, destaca la importància d’un treball en xarxa entre les administracions públiques i entitats per millorar l’atenció a les víctimes i la coordinació dels serveis de suport.

Els compromisos inclouen també la necessitat de potenciar polítiques de sensibilització i educació, així com la continuïtat dels programes de masculinitats alternatives, centrats en la sensibilització i la prevenció, especialment adreçats als joves.

Una jornada per recordar la lluita històrica i actual

El 25 de novembre és una data marcada per recordar el brutal assassinat de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana, a mans de la dictadura el 1960. Aquestes dones han esdevingut un símbol de resistència i lluita per la igualtat i la justícia. Des de 1981, el moviment feminista va instaurar aquest dia com una jornada de reivindicació, i el 1999, l’Assemblea General de Nacions Unides va reconèixer oficialment aquesta commemoració.

A Reus, com a molts altres llocs del món, el 25 de novembre continua sent una data per denunciar la violència de gènere, que té arrels profundes en la manca d’equitat i discriminació, i per reafirmar el compromís de totes les institucions i la societat en la lluita per la igualtat de drets entre dones i homes.

Comentarios
Multimedia Diari