L’Ajuntament de Reus implantarà a partir del pròxim dilluns, 25 de març, la sol·licitud de cita prèvia com a requisit indispensable perquè la ciutadania pugui ser atesa al servei municipal. «L’objectiu és millorar l’atenció a la ciutadania, garantint una hora prefixada d’atenció, i limitar el temps d’espera dels usuaris», s’explicava ahir a través d’un comunicat.
D’acord a les dades dels dos primers mesos d’enguany, les diferents oficines municipals d’atenció a la ciutadania realitzen una mitjana de 10.300 atencions mensuals, 4.250 de les quals s’han sol·licitat per cita prèvia. L’elevat volum d’atencions i el bon funcionament de la implantació del servei recomana estendre la cita prèvia com a requisit obligatori per ser atès a totes les oficines municipals perquè ajuda a descongestionar les oficines d’atenció i donar un servei personalitzat i de qualitat.
La cita prèvia és el sistema telemàtic que la ciutadania té a la seva disposició per demanar hora per ser atès a les diferents oficines municipals sense haver de fer cua. La cita prèvia es pot demanar per internet (a www.reus.cat) o per telèfon (010 o 97701010), tot i que l’Ajuntament recomana la via telemàtica per ser un recurs més àgil i sense espera.
La sol·licitud de la cita prèvia per internet permet a la ciutadania descarregar un codi QR als dispositius mòbils que facilita tant la identificació com l’atenció presencial, quan l’usuari ja és a les oficines municipals sense haver d’esperar obtenir un tiquet d’atenció essent atès directament.
Una de les principals millores que s’ha introduït amb la nova tecnologia és la integració entre el servei de cita prèvia i el servei de gestió de cues. El nou sistema permet als usuaris fer el seguiment en directe de la cua d’espera, i preveure així quan podran ser atesos. Aquest seguiment es podrà fer tant a dins com a fora de l’oficina municipal d’atenció, a través d’una aplicació per a dispositius mòbils o via web. Les oficines són: Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), Oficina d’Habitatge, Oficina Municipal d’Escolarització (OME), Oficina Tècnica Empresarial, Servei d’Atenció a l’Immigrant, Servei d’Atenció i Informació al Contribuent (SAIC), Eficiència Energètica i Serveis Tècnics d’Activitats.