<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Pratdip Llegendari torna a la normalitat

El festival que reviu la llegenda del dip es farà els dies 29 i 30 d’octubre. La nova junta de l’entitat vol millorar les opcions d’aparcament

18 mayo 2022 19:12 | Actualizado a 19 mayo 2022 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació Pratdip Llegendari ha canviat els seus integrants de junta i prepara ja la que serà la vuitena edició del festival els dies 29 i 30 d’octubre. Alguns dels aspectes que volen treballar des de l’entitat pel Pratdip Llegendari d’enguany és l’ampliació de la zona gastronòmica i la qüestió de l’aparcament: «Ve molta gent i la seva capacitat queda limitada; ens plantegem abordar aquesta situació amb l’ajuntament, a veure si hi ha cap alternativa».

L’esdeveniment, que reviu la llegenda dels dips, ofereix una sèrie d’activitats per al públic familiar: espectacles de teatre –descrits com a pilars dins el programa d’actes–, mercat d’artesania, cercaviles, concurs de crits, un túnel del terror, tallers infantils, titelles i «diverses sorpreses que encara no es poden fer públiques», expliquen la presidenta de l’associació, Sílvia Marlés; la vicepresidenta, Olga Montané; i el secretari, Marcel Sirisi.

Assenyalen que tots els membres són voluntaris i l’organització els fa aprendre força. «Quan l’anterior junta va fer una crida, el 2019, per afegir més integrants a l’entitat, molts no vam dubtar a sumar-nos-hi», expresen.

I és que no volen perdre aquesta iniciativa que «dona nom al poble i que fa venir gent, més enllà de l’aigua i el senderisme». La conceben com a un reclam turístic: «Si no el cuidem, Pratdip esdevindria un poble dormitori i no ho volem, això». Detallen que als sectors de la restauració, l’allotjament i els serveis «els ajuda molt, també».

L’arribada de la pandèmia, d’altra banda, diuen haver-la sortejat folgadament: «Fa dos anys no es va poder fer res, però la passada edició vam tornar a la presencialitat, tot i que amb restriccions, les quals van obligar a fer només un dia de festival, quan l’habitual són dos».

Continuar amb el projecte

El nombre de visitants, «tot i les circumstàncies, sempre ens ha sorprès positivament, perquè sempre ha estat una trobada concorreguda», manifesten. A banda de gent de la comarca i voltants, «en ve molta de Girona i Barcelona».

Les dues màximes de la nova junta són escoltar «els consells dels nostres predecessors, perquè hem de començar a adquirir experiència», i continuar amb el festival, «tot incorporant novetats en la mesura del possible», completen. Insisteixen que troben «important» continuar amb el llegat del festival.

Recorden, també, la seva col·laboració amb la Marató de TV3: «En paral·lel a la celebració del Pratdip Llegendari, al desembre, es fa el concurs de relats de por i misteri i a la parada que tenim per Sant Jordi editem els reculls, ja en tenim dos llibres fruit del certamen, i els venem».

La figura dels gossos llop –que xuclaven la sang a les persones, que atemorien els habitants de la vila i que Joan Perucho va fer servir per crear un personatge vampíric al seu llibre Les històries naturals– estaran presents al festival, segons anuncien misteriosos els membres de junta. «A l’obra literària, hi ha un rerefons històric que dóna per molt i que treballem molt a l’hora d’organitzar el festival», conclouen.

Comentarios
Multimedia Diari