Més de 2.000 persones visiten el Festival Pratdip Llegendari

El festival de por i misteri basat en la llegenda dels dips va celebrar aquest cap de setmana la seva sisena edició

04 noviembre 2019 08:50 | Actualizado a 07 noviembre 2019 17:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Ja fa sis anys que Pratdip canvia Halloween i la castanyada per proposar una celebració pròpia: el Festival Pratdip Llegendari. Tot i la forta ventada del diumenge, que va obligar a vàries parades a aixecar el negoci i anul·lar un acte, més de 2.000 persones van visitar, durant tot el cap de setmana, aquesta vila per tal viure i conèixer aquesta festa municipal centrada en la llegenda dels Dips, els gossos negres salvatges de la Serra de Llaveria.

Amb més de 40 actes, Pratdip Llegendari va omplir els carrers del poble en l’escenari d’espectacles, tallers, un mercat d’artesania quilòmetre zero, activitats familiars i història. Entre les teatralitzacions de la llegenda, enguany s’estrenaven el ‘Cant Espectral’, l’espectacle infantil de titelles ‘El Poblet dels Dips’ -que mostra als animals llegendaris com als protectors del poble- o la renovació de l’espectacle ‘Seducció de Sang’, centrat en un capítol de la novel·la ‘Les històries naturals’ de Joan Perucho.

Griselda Rané, membre de l’Associació Pratdip Llegendari, entitat organitzador del festival, explicava que compta amb més d’una trentena de voluntaris.

El festival va sorgir de la idea de diferenciar-se de la resta de mercats medievals. «Tenim una llegenda pròpia tant potent que crida l’atenció a milers de persones arreu de la comarca. La gent que ve s’acaba sorprenent de la bellesa del poble i de la història dels dips», apuntava Rané.

La llegenda dels dips

Diu la llegenda que segles enrere existien uns gossos salvatges que habitaven a la serra de Llaveria i, a les nits, atacaven als ramats i a les persones. Se’ls considerava vampirs perquè xuclaven la sang. Els dips apareixen en un retaule de 1602 de l’església de Santa Marina, on s’hi representa la patrona envoltada de tres dips. 

Posteriorment, Joan Perucho va escriure la novel·la inspirada en aquests éssers mitològics, ‘Les històries naturals’, on explica que atemorien a tota la població.

Comentarios
Multimedia Diari