Reus recupera el Plim. L’emblemàtica beguda refrescant tornarà a comercialitzar-se, onze anys després, als comerços i establiments de restauració de la ciutat. La terrassa del Gaudí Centre ha acollit aquest matí la presentació oficial del projecte de recuperació, que ha estat possible gràcies a un acord entre el propietari de la marca, Matías Olesti, i REUSPLIM SL, l’empresa que s’encarregarà de l’elaboració del producte.
«L’icònic lema ‘A mi, Plim’ tornarà a cobrar vida als comerços i establiments de Reus», ha expressat amb orgull Matías Olesti, propietari de Plim i en el seu moment director de de la desaparescuda Gili SA, impulsora de la beguda. Olesti ha subratllat que el Plim és un producte «absolutament tradicional» que forma part de l’imaginari popular dels reusencs. L’acte de presentació també ha comptat amb la presència de Noemí Llauradó, regidora de Projecció de Ciutat, i de Gerard Llauradó, soci fundador de REUSPLIM SL.
Precisament, l’Agència Reus Promoció ha donat suport a aquesta iniciativa de renaixement del Plim. Una beguda nascuda el 1928 i que «es farà un lloc entre la gamma de productes de proximitat de Reus», en paraules de Noemí Llauradó, que ha destacat que es tracta d’una beguda amb «ADN reusenc i molt arrelada a la ciutat».
L’eslògan que defineix el tret identitari de la marca, ‘Una fantasia de fruites’, torna ara amb més força que mai. El renovat Plim manté l’essència i el gust que ha marcat un grapat de generacions de reusencs al llarg de gairebé un segle d’història. El nou refresc de sabors afruitats es presenta en una versió sense sucre: «amb l’esperit de sempre, però més intens i fresc», ha descrit Gerard Llauradó.
L’empresa REUSPLIM SL s’encarregarà exclusivament de la producció de la beguda i del marxandatge associat. Per aquesta primera fase, s’estan produint 30.000 litres de Plim, que es distribuiran en ampolles de vidre i en llaunes. La prioritat inicial serà la comercialització a la ciutat, tot i que no es descarta expandir-se posteriorment a altres zones de Catalunya.
El proper 31 de maig tindrà lloc la presentació oficial del nou Plim a l’Estació Enològica de Reus, amb un acte de tast obert al públic a partir de les 18 h. Segons ha explicat el soci fundador, l’objectiu és que, per aquestes dates, la beguda ja estigui plenament disponible als comerços i establiments de Reus. El preu de venda aproximat serà d’1,80 euros.
Per donar suport a la reactivació del projecte, l’empresa ha engegat la venda anticipada del Plim a través de la pàgina web plim.cat. La iniciativa s’acompanya d’una campanya de col·laboració ciutadana sota el lema ‘Volem que tornis, Plim’. Comença demà, coincidint amb la diada de Sant Jordi, i s’allargarà fins al 31 de maig.
Gairebé un segle d’història
El Plim va néixer de la mà de Gili S.A, coneguda popularment com ‘La Gili’. Fundada el 1858, aquesta empresa va ser pionera en la fabricació de refrescos a la província de Tarragona. Amb tot, la competència global va minvar la seva presència al mercat.
El 2000, Olesti, va adquirir la marca per preservar el Plim, tot mantenint la producció a través de Sanmy i la distribució amb el grup SEHRS. Tot i els esforços, una disputa legal entre Olesti i Sanmy va portar a la desaparició del Plim el 2014, malgrat el moviment ciutadà per impedir-ho.
Des de 2001, el Plim també havia guanyat un lloc especial a les festes majors de Reus amb el Masclet, un combinat de vermut negre i Plim, que es va instaurar com la beguda oficial de les festes. Una tradició que simbolitza l’arrelament d’aquesta beguda a la ciutat.