<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

El Marroc amb ulls de nen: tolerància, cuscús i babutxes

«Explorem el Marroc». Una exposició amb obres d’alumnes de cinc escoles fomenta el respecte al país nord-africà

16 diciembre 2023 12:31 | Actualizado a 16 diciembre 2023 12:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Saben els alumnes d’una escola què és el cuscús, la tahina, l’Atles, una gel·laba o les babutxes? Aquest menjar del Marroc és un gran desconegut per a molts, i això que la marroquina és una comunitat molt nombrosa a Reus. Si fins ara els alumnes vivien d’esquena a la història i la cultura del Marroc, l’ONG Mirades del Món hi ha posat remei. Ara, els alumnes de les escoles Pare Manyanet, Els Ganxets, Eduard Toda, Teresa Miquel i Rubió i Ors s’hi han submergit.

El resultat és una exposició que es pot visitar fins al 31 de gener al vestíbul del Centre Cívic Llevant. Els alumnes de les escoles hi han plasmat els motius decoratius típics del món àrab, els mosaics i les catifes; però també hi exposen altres creacions artístiques inspirades en la quotidianitat d’alguns punts del país nord-africà: el dirham, la seva moneda; el te, receptes tradicionals i la seva música.

Darrere aquesta exposició hi ha un objectiu: a través de l’art, reflexionar sobre la realitat de diferents indrets del món. Un dels membres de l’ONG, Òscar Fabregat, assenyala que «si sabem què li passa al nostre veí, el podrem entendre millor i el respectarem». Mirades del Món celebra l’èxit del projecte: «El resultat és molt bonic i molt vistós, però encara és més bonic el procés d’aprenentatge i inspiració que fan els nens», destaca Fabregat.

Respecte i tolerància

En aquesta línia, i per fer valdre aquest objectiu pedagògic que hi ha darrere l’activitat, a sota de cada creació artística hi ha una explicació sobre com ho han treballat a classe: «Treballar valors a través de l’art és molt important. I veiem que ens n’hem sortit perquè els cartells explicatius de cada obra parlen de respecte i tolerància», assenyala el membre de l’ONG.

Catifa, Amb ulls marroquins, Nit marroquina de paper, Viatjant al Marroc amb els cinc sentits! i Tot està a les nostres mans. Aquesta última és dels alumnes de l’Escola Els Ganxets. Segons expliquen, el terratrèmol del Marroc a principis de setembre els va impactar, però també els va inspirar. Davant d’aquesta tragèdia, els nens i nenes estenen la seva mà a la gent afectada: «Amb aquesta obra volem representar la unió de les nostres mans, ja que totes juntes tenen més força. Si col·laborem i participem, junts som millor», expliquen els estudiants al cartell.

Comentarios
Multimedia Diari