<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Només un dret: morir

26 julio 2023 18:43 | Actualizado a 27 julio 2023 07:00
Joan Llort Vallès
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ja entrat l’estiu, moltes persones estan iniciant els seus viatges de vacances. Hi ha, però, un altre grup de persones que viatgen quan poden per trobar una vida millor que la que tenen en el seu país. Aquest és el motiu pel qual els immigrants es juguen la vida en embarcacions perilloses que, massa sovint, en comptes de conduir-los a una vida millor els porten a la mort. Aquest fet ha convertit la Mar Mediterrània en un immens i cruel cementiri

Cal tenir en compte que Occident té gran culpa en la fugida de persones dels seus països d’origen. No en va, des d’Occident es financen les guerres i se’ls proporciona armes. Per exemple, segons dades del Centre Delàs d’Estudis per la Pau, Espanya ha venut del 2004 al 2021 material de defensa per valor de 726.851.141 € al Marroc, Algèria i l’Afganistan.

Occident té gran culpa en la fugida de persones dels seus països d’origen

Quan aquest mes de setembre farà vuit anys de la mort del nen sirià d’origen kurd Aylan Kurdi, fa uns dies es va trobar el cos d’una nena immigrant procedent d’Algèria en una platja a Roda de Berà que la seva embarcació va naufragar i els 15 ocupants, els seus pares inclosos, van morir.

Semblava que el fet el 2015 de l’aparició del cadàver de l’Aylan en una platja suposava una sacsejada a nivell mundial que ens faria tenir en compte que existeix un drama continu al mediterrani i als països d’origen dels immigrants que perden cada dia la vida al mar.

Vuit anys després, podem comprovar que la sacsejada va ser tan sols momentània i que avui en dia ja considerem una cosa quotidiana la mort de persones al mediterrani, fins i tot quan la realitat ens colpeja de ben a prop.

Existeix un drama continu al mediterrani i als països d’origen dels immigrants

L’any 2020, amb l’esclat de la pandèmia de la Covid es va repetir contínuament el mantra que la situació generada per aquest virus ens faria sortir-ne millor, que les persones seríem més humans. A 2023, hem pogut observar que estem igual o pitjor, ja que en comptes d’augmentar la sensibilitat i l’humanisme, hem vist com a Europa augmentava el feixisme, o més políticament correcte, l’extrema dreta.

Espanya no n’és una excepció i, a part de créixer els atacs a immigrants, veiem com certs partits volen retallar els drets de tothom, els dels immigrants també, excepte un: la mort cruel al mar.

Comentarios
Multimedia Diari