2022, «tenim un pla»

Eliminar les taxes de desocupació, apujar els salaris, incidir en un repartiment més equitatiude la riquesa és fonamental també en aquesta crisi sanitària i econòmica
 

25 enero 2022 11:01 | Actualizado a 25 enero 2022 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’any 2022 neix amb la incertesa que comporta no acabar definitivament amb el virus. Situació que continua afectant la salut de les persones i que també repercuteix novament en l’economia mundial i, per tant, el nostre país. L’augment de l’SMI, la Reforma de les Pensions, la Reforma Laboral, sens dubte signifiquen eines necessàries i conquerides en aquest any per a millorar el dia a dia de les persones, però no són suficients.

La inflació, les polítiques que s’estan impulsant des del marc europeu i també en el conjunt del país, ens obliga a enfortir la presència de la UGT en les empreses i en el conjunt de la societat.

Una societat que, més enllà de macroeconomia, necessita respostes clares als seus problemes. Eliminar les taxes de desocupació, apujar els salaris, incidir en un repartiment més equitatiu de la riquesa és fonamental també en aquesta crisi sanitària i econòmica que, a més, apunta a un canvi progressiu sobre les formes d’ocupació futures.

Un canvi de model on els sindicats, com la UGT, han de continuar jugant aquest paper fonamental de transformar les coses. Una transformació que ha de canviar el model productiu, però també el model retributiu al nostre país i dotar de serveis de valor afegit davant els reptes tecnològics.

Uns processos on queda àmpliament demostrat en el temps que on trobem representació de la UGT, on incorporem i mantenim als nostres delegats i delegades existeix un major respecte a les condicions laborals per part de les empreses, s’avança en polítiques d’igualtat i existeix major concertació social i major acció sindical per a mantenir i millorar les condicions laborals i socials dels col·lectius de persones treballadores.

Anticipació al canvi vinculat a la nova era tecnològica que ja venia apreciant-se en el mapa mundial i que la pandèmia està impulsant amb major celeritat. Un canvi que mereix anticipació i que sens dubte transformarà en els pròxims anys les formes de treball que han estat instaurades en les últimes dècades. Tractar la Formació Professional, abordar coeficients reductors, combatre l’atac de manera efectiva, impulsar polítiques d’igualtat en les empreses, enfortir la formació durant la vida laboral, amb major valor afegit adaptat a la nova era tecnològica com a element necessari per al manteniment d’ocupació i millora de les condicions davant els nous reptes de futur.

També això implica un canvi de model empresarial. Un model d’empreses que ha de deixar fora a totes aquelles tendències empresarials basades en l’oportunitat i en els baixos preus a costa de reducció de drets laborals. La negociació col·lectiva on la nova Reforma Laboral ha de reforçar, sense manipulacions polítiques, novament la prevalença dels convenis sectorials sobre els convenis d’empresa. Aquests últims, emparats en les anteriors disposicions legals, han estat utilitzats en el sector per a reduir condicions laborals en les empreses. Una negociació col·lectiva on continuar avançant cap a millorar les condicions salarials, laborals i socials de les persones treballadores.

Comentarios
Multimedia Diari