Tres llevadores guardonades per unes corretges de monitoratge per embarassades

Aquest producte patentat guanya el premi a la Innovació i Recerca del Col·legi d’Infermeres de Tarragona

12 diciembre 2019 16:38 | Actualizado a 13 diciembre 2019 13:48
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tres llevadores ebrenques han creat i patentat aquests nous dispositius, corretges de monitoratge d’un sol us, que han anomenat Belty, i que són més higiènics i còmodes, tant per les embarassades, com per les llevadores, ja que no cal rentar-los ni assecar-los cada vegada que s’utilitzen. Aquestes corretges estan fetes de material fungible i es llencen després de cada ús. Son més confortables, segures i aptes també pels parts a l’aigua.

Així doncs el projecte “Nous cinturons obstètrics-patent-prototip i testeig” de Montserrat Gasparin Pedraza, Mabel Gendre i Vanessa Sanz i de Treematernity, ha guanyat el Premi al Treball d’Innovació Infermera dotat amb 2.000 euros.

A més d’aquest premi, a la V Jornada d’Innovació i Recerca de CODITA també s’ha premiat la millor tesi amb 1.000 euros, a dos treballs de fi de grau, amb imports de 100 i 80 euros, als tres millors treballs de recerca amb premis de 600, 400 i 200 euros, als 3 millors pòsters amb premis de 200 euros, 100 euros i un diploma acreditatiu i un any de col·legiació gratuïta per al millor expedient acadèmic.

Un nou cinturó millora el sistema de monitoratge durant els parts

Tres llevadores de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa han estat reconegudes amb el premi Philips - FAME per crear la patent d'un nou cinturó de subjecció dels transductors maternofetals. Maria Isabel Gendre, Montserrat Gasparín i Vanesa Sanz han creat un projecte que naix d'una necessitat detectada des de dins del sector dels parts, des de la seva professió com a llevadores.

Relació de premis

El premi a la millor tesi, dotat amb 1.000 euros ha estat per: “Estudio de percepción del tabaco en escolares: ensayo comunitario de intervención” de Cristina Rey Reñones.

Els tres millors treballs de recerca han estat: El primer premi dotat amb 600 euros ha estat per “Qualitat de vida laboral dels professionals d’infermeria en un Hospital de Tercer Nivell” de Cristina Rodríguez Jiménez. El segon premi ha estat per “Eficiencia de los ejercicios de suelo pélvico en mujeres con edad igual o superior a 60 años con incontinencia urinaria en una consulta de atención primaria”, de Maria del Carmen Sanguino Caro, Angels Vinuesa Fernandez, Ester Granado Font, Carmen Lucena Luque, Felisa Mª López Gómez i Cristina Rey Reñones, i dotat amb 400 euros.

I el tercer premi per “El nivel de satisfacción y las necesidades percibidas entre los pacientes oncológicos durante la fase de tratamiento en una unidad ambulatòria” de Sandra Sánchez Gómez i Laia Ventura Garcia, amb una dotació de 200 euros.

El dos treballs de fi de grau premiats han estat, després de declarar desert el tercer

premi, “Técniques més efectives d’administració de surfactant a nounats prematurs. Revisió bibliogràfica” de Dana Martínez Cid i Laura Pellisa Ruiz, com a primer premi, amb una dotació de 100 euros. I com a segon treball premiat, ha quedat el projecte “Protocolo de atención a pacientes con trastorno bipolar durant la planificaicón, el embarazo y el puerperio” de Maria José Pastor Ramírez, amb un premi de 80 euros.

Els tres millors pòsters han estat: El primer premi dotat amb 200 euros ha esta pel projecte “Com influeix el clima organitzacional amb la percepciódels pacients sobre la humanització de les cures infermeres” de Cinta Marsà Fadurdo, Sandra Anento Nolla, Cuesta Nogales Inka, Domínguez Martínez Sílvia, Lluís Benaiges M. Carmen, Paniagua Asensio Maria Luisa. El segon premi, valorat amb 100 euros ha estat pel pòster “Estudio piloto: Taller de Diabetes Mellitus II” de Silvia Tolós Garcia, Sara Beatriz Nicolau Palazón, Jaume Magre Aguilar i Clara Caballero Esquius. Mentre que “Valoració del grau de satisfacció dels usuaris/es que segueixen un programa de tractament en metadona” de Núria Julve Falcó ha rebut un diploma acreditatiu com a tercer premi.

El millor expedient acadèmic

Ha estat per Aitor Fortes Carrasco, del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili, que tindrà un any de col·legiació gratuïta. Tots els treballs d’investigació presentats son sobre diferents aspectes de l’exercici professionals de la infermeria com: cures en tots els seus àmbits, educació sanitària, promoció de la salut, prevenció, epidemiologia, administració i gestió, docència.

Amb aquests premis on es valora l’interès científic, l’originalitat, el valor de la investigació, i les possibilitats d’aplicació, CODITA fa una clara aposta per impulsar la recerca entre les infermeres.

Comentarios
Multimedia Diari