Des de demà fins diumenge, tres dies de festa grossa a la Nou de Gaià

Música per als joves, ball de festa major, cercaviles i molta més diversió

21 julio 2022 09:23 | Actualizado a 21 julio 2022 09:28

La missa en honor de Santa Magdalena, patrona de la Nou de Gaià, donarà inici demà al matí a la festa major de la vila, per anar desgranant un seguit d’actes que es perllongaran fins diumenge. El cor Àncora, que interpretarà els cants de l’ofici, també oferirà un petit concert. Posteriorment, la sala d’actes del Casal municipal serà el punt on la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Tarragona, Lourdes Malgrat, pronunciarà el pregó de festes, amb refrigeri i lliurament de recorda a les dones que porten el nom de Magdalena.

Com a novetat d’enguany, al parc públic del Cercat, entre 6 i 7 de la tarda, hi haurà dos Foodtrucks «per satisfer les preferències, dolces i salades», comenta l’Anna Coll, regidora de Festes de l’Ajuntament de la Nou de Gaià.

Coll destaca l’aposta d’aquest any per incloure una oferta musical de l’agrat dels joves «i per això hem portat al grup Allioli». El clàssic ball de festa major, a la revetlla de demà a la nit, estarà amenitzat per l’orquestra Shakata.

Un altre atractiu de la present festa major és el de poder recuperar la llangonissada popular, el sopar de demà dissabte, a base després de dos anys «d’abstinència» per la pandèmia. Caldrà proveir-se del corresponent tiquet.

Els Trencanous seran els encarregats de treure la son de les orelles amb el toc de matinades i els més joves podran gaudir d’allò més amb els inflables d’aigua al jardí del Cercat al llarg de la tarda de diumenge.

Durant aquests dies de festa major i durant els caps de setmana 30 i 31 de juliol i 6 i 7 d’agost, en horari d’11.30 a 13.30, es pot visitar l’exposició de fotografies al Centre Cultural el Castell, de la torrenca Imma Font Mas, titulada ‘Estat 365 dies/fotografies. Un tomb pel Baix Gaià’. És un recull d’instantànies captades, una per dia, al llarg de tot un any, en les diferents poblacions de la zona, just a la sortida del confinament.

Anna Coll destaca l’excel·lent labor que està fent la Comissió de Festes «no només en l’organització de la festa major, sinó també tenint cura de tota la programació festiva al poble durant tot l’any».

Un tomb pel poble

Tothom que vulgui participar de la festa o simplement li plagui fer una volta per la Nou de Gaià, tindrà ocasió de contemplar diferents elements patrimonials, artístics i curiosos, a les seves places i carrers. Per exemple, admirar el mural al·legòric a la ruralia, en una cruïlla de carrers, pintat per Isaac Muñoz ‘Leim’; l’obra en pedra seca Land Art a l’entrada del poble instal·lada recentment, idea original d’Olga Ibars i que vol ser una instal·lació reivindicativa d’aquesta arquitectura rural en vers la seva preservació; l’escultura en ferro del mirador de la Pleta, obra de l’escultor i pintor Rafael Bartolozzi, o el mateix castell del Baró de les IV Torres.

Tot passejant pel poble trobarem una dotzena de fotografies que rememoren persones, paisatges i moments de temps passats, acompanyades de codi Qr que aporta les corresponents explicacions. En el recorregut també es troben més codis Qr que en descarregar l’aplicació permet escoltar i veure els poemes recitats per alumnes dels diferents cursos del Col·legi Les Codinetes de la Nou de Gaià.

Per fer un descans, a la fresca, res millor que gaudir d’un espai idíl·lic sota mateix del Castell: el racó del Barton i l’Eliot.

Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Comentarios
Multimedia Diari