Claudia Goenaga, l’estudiant de Tarragona amb més memòria

L’alumna de l’escola Lestonnac ha estat la guanyadora dels Neurotalent Games superant a més de 5.000 participants de Catalunya

25 marzo 2023 18:19 | Actualizado a 25 marzo 2023 18:28
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Claudia Goenaga, estudiant de 1er d´ESO al centre Lestonnac de Tarragona, ha estat la guanyadora de la primera edició dels Neurotalent Games, una iniciativa de la Fundació Rosa Maria Vivar que té com objectiu sensibilitzar sobre la importància d’entrenar les capacitats neuroplàstiques durant totes les etapes de la vida per fer front a l’envelliment natural del cervell i a malalties neurodegeneratives com l´Alzheimer.

La jove estudiant ha estat la millor de 5.300 participants i en la jornada d´avui ha aconseguit superar a 32 finalistes de tota Catalunya desprès de realitzar exercicis en els que han tingut que relacionar seqüències d’imatges i s´han enfrontat, per exemple, a una retenció auditiva de paraules sense connexió, al temps que posaven a prova la seva capacitat de concentració.

$!Mar Rodríguez García de l’Institut de l’Arboç ha quedat segona. FOTO: Fundació Rosa Maria Vivar

La segona classificada ha estat la també tarragonina Mar Rodríguez García de l’Institut de l’Arboç i el tercer lloc ha sigut per Amanda Roque, estudiant de l´Institut Ventura Gassol de Badalona.

La Fundació Rosa María Vivar, dedicada a impulsar projectes que contribueixin a crear coneixement i a sensibilitzar sobre l’Alzheimer, ha posat en marxa aquesta iniciativa amb el suport de l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona (INc-UAB) i de la conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya, així com la col·laboració de la Fundació La Caixa.

$!Claudia Goenaga, l’estudiant de Tarragona amb més memòria

La memòria és un procés possible gràcies a la capacitat neuroplàstica del cervell, que és la qualitat que permet a les neurones regenerar-se tan anatòmica com funcionalment. Aquesta capacitat disminueix amb l’edat. Per aquest motiu, la comunitat científica recomana treballar la memòria en totes les franges d’edat per disposar en la vellesa d’una millor reserva cognitiva com a mida preventiva per millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Comentarios
Multimedia Diari