Visites escolars «més experiencials» a Reus per saber més de l’arquitecte Gaudí

El Gaudí Centre renova les seves propostes pedagògiques, amb unes de més transversals, on plàstica, matemàtiques i llengua es fusionen, i d’altres de més accessibles i sensorials

23 octubre 2024 17:44 | Actualizado a 24 octubre 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Gaudí Centre de Reus actualitza les propostes pedagògiques per als centres educatius de la ciutat, centrades en Primària, però sense excloure cap nivell, i en els centres d’educació especial. Ja estan disponibles per contractar-se i funcionaran a demanda. Les propostes també pensen en aquells que venen de l’Estat i l’estranger, un públic que –ha assegurat aquest dimecres 23 d’octubre la regidora de Projecció de Ciutat, Noemí Llauradó– «té força pes» a l’equipament: «El gruix d’estudiants que va visitar el 2023 el Gaudí Centre van ser prop de 4.200 i no perdem de vista les procedències (catalans, 61%; estatals, 10%; i estrangers, 29%); per això, hi ha projectes de llengües en anglès i francès».

Més enllà de les escoles, també volen cridar l’atenció de les famílies. «Els alumnes són els grans ambaixadors, poden arrossegar a les famílies fins aquí. Amb tot, les visites escolars són importants per al Gaudí Centre, suposen un gran percentatge de visites i com a bon centre d’interpretació, l’apartat pedagògic ha de tenir rellevància. Havíem arribat a un punt d’inflexió i amb el suport de dues empreses externes, han sorgit ‘Construïm Gaudí’ i, per als centres d’educació especial, ‘Experiència Sentir’ i ‘Experiència Pensar’», ha explicat la regidora. En el cas de ‘Construïm Gaudí’, fet amb la col·laboració del Grup Transversal, entren en joc diverses disciplines. «Practiquen matemàtiques, plàstica, habilitats comunicatives i llengua, entre altres, mentre viatgen cap als orígens d’Antoni Gaudí, abordat d’una manera actual, amb conceptes de la seva arquitectura avui vigents, com la sostenibilitat i l’eficiència energètica», ha detallat Llauradó, qui ha posat exemples d’activitats, com joc de rols, les quals cerquen oferir visites «més experiencials», on conèixer Gaudí des d’un vessant «més personal i humà».

D’altra banda, «volem continuar sent referents en turisme accessible –ha dit Llauradó– i amb ‘Experiència Sentir’ i ‘Experiència Pensar’, amb El Far Cooperatiu, abordem la sensibilitat cognitiva amb experimentació amb els sentits, d’una banda, i posar en pràctica el raonament lògic, d’una altra.

Comentarios
Multimedia Diari