La Plaça Josep Rosselló llueix cara nova a Almoster

Els veïns del municipi del Baix Camp elogien la millora de la convivència gràcies a les obres de remodelació al centre neuràlgic del municipi

13 abril 2025 22:48 | Actualizado a 13 abril 2025 22:56
Se lee en 1 minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
0
Comparte en:

La plaça Josep Rosselló llueix cara nova a Almoster. Dissabte es va fer l’acte d’inauguració de la remodelació d’aquest espai, un cop finalitzades les obres pensades per millorar la seguretat i transformar aquest centre neuràlgic del municipi del Baix Camp. Amb l’adequació, la plaça ha guanyat espai de lleure i s’hi ha restringit la circulació de vehicles a un únic sentit. Una mesura que afavoreix l’ús quotidià per part del veïnat i especialment dels infants, ja que l’escola municipal es troba a pocs metres.

Amb un pressupost de 700.000 euros i una durada d’uns set mesos, els treballs han inclòs la pavimentació a un sol nivell per garantir l’accessibilitat, la instal·lació de nova il·luminació, la plantació d’arbrat, la construcció d’una grada per a activitats i la senyalització de la nova circulació.

Els nens i nenes que ahir jugaven a pilota o voltaven amb bicicleta confirmaven la vitalitat que ha guanyat la plaça, que culmina el projecte de pacificació del trànsit al nucli d’Almoster. Aquest procés es va iniciar fa uns anys amb el condicionament de la carretera T-3231 entre Almoster i la Selva del Camp, que va permetre desviar els vehicles fora del poble.

«És un canvi molt positiu. Això és el centre del poble i ara l’espai està millor gestionat. Els infants podran fer vida de poble amb més tranquil·litat», va expressar la veïna d’Almoster Jessica Piqueras.

​La finalització de les obres també ha estat una gran notícia per a l’Ateneu Agrícola d’Almoster, l’únic establiment del municipi juntament amb la farmàcia. «Ha quedat una plaça molt bonica i oberta per fer activitats. L’Ateneu guanyarà vida i podrem fer sopars a la fresca», va expressar Miguel Borrell, soci de l’entitat que actua com a bar del poble.

Així i tot, també n’hi havia d’altres que qüestionaven el material utilitzat per al paviment, de textura porosa i fàcilment embrutable. Alguns veïns defensaven que s’hauria hagut de mantenir l’adoquinat tradicional del poble per preservar-ne el caràcter rural. A més, reivindicaven la manca de teixit comercial al municipi de prop de 1.300 habitants.

Comentarios
Multimedia Diari