La crisi interna sorgida a la Unió de Botiguers de Reus segueix en punt mort

Des que va realitzar-se la «votació de confiança» dins l’assemblea anual ordinària de l’entitat, la junta actual no s’ha pronunciat sobre l’assumpte i el bloc ‘dissident’ espera que es digui alguna cosa

03 octubre 2024 15:50 | Actualizado a 03 octubre 2024 15:55
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Han passat dues setmanes des que va realitzar-se la «votació de confiança» de l’assemblea anual ordinària de la Unió de Botiguers de Reus. Aquesta volia mesurar la confiança dels associats amb el projecte actual, amb Rosa Lucas al capdavant.

Del recompte van sortir 29 vots en contra i 13, a favor. Un resultat que, per als votants contraris, va interpretar-se com a un trampolí cap a el canvi. Diversos d’ells exposaven al Diari llavors que se’ls va informar que, segons com anés la votació, s’obririen dos escenaris: un de canvi en cas de guanyar el vot negatiu; i un altre de continuïtat, si la junta rebia més vots favorables.

Guanyant, però, el bloc del canvi, aquest esperava una resposta per part de la junta: l’obertura, potser, d’un període de presentació de noves candidatures. El resultat de la votació, però, va traduir-se com a «no vinculant». Per tant, la junta seguiria on era. El bàndol dissident es va mostrar sorprès, tal com es va mostrar l’actual presidenta de l’entitat en conèixer el resultat de la votació. Un desacord intern a l’entitat, d’alguna manera, es feia visible llavors.

Val a dir, que la junta també va emetre un comunicat tot dient que, si hi havia associats que volguessin un canvi, «hauran de convocar legalment [una moció de censura] perquè tots els socis puguin expressar el seu vot». També va traslladar que esbrinarien si el procediment de votació va ser legal o no, ja que expressaven que la ratificació de confiança s’havia «manipulat» perquè esdevingués moció de censura. A aquesta qüestió, els votants contraris van dir que la votació figurava a l’ordre del dia i que era vinculant. I fins aquí.

Ara per ara, la junta no s’ha pronunciat sobre l’assumpte. La junta segueix al capdavant i els contraris esperen. També, de moment, ningú s’ha perfilat públicament com a possible candidat a la presidència: han sortit noms, però no han acabat de prendre forma.

Tot plegat, s’ha produït en un moment en què el 50è aniversari de l’entitat resta en un horitzó relativament proper. L’efemèride obliga a fer una mirada enrere. I és que en els darrers 10 anys al capdavant de la Unió de Botiguers hi han passat diverses persones per la presidència i hi ha hagut alts i baixos. Per remuntar-nos una mica: Ernest Juncosa i la junta dimitiren en bloc el 2016, després de prop de dos anys de mandat, en un context complex en el qual es va vendre la seu de l’entitat del raval de Sant Pere (avui són a la Cambra de Comerç); després va venir Àlfred Pitarch, qui va romandre quatre anys al càrrec; va seguir-li Meritxell Barberà, qui va deixar el càrrec en voler endinsar-se en el món polític; i, arribem a l’actualitat, amb la presidenta Rosa Lucas.

Comentarios
Multimedia Diari